Terwijl we nog steeds diep in de puree zitten omdat we die iconische tee uit de Kenzo-collab niet hebben kunnen strikken, komt H&M alweer op de proppen met een collab om naar uit te kijken. We zullen je alvast de launch verklappen – zodat je hem deze keer écht niet kan missen – en dat is 2 november.

Alexa Chung keurt goed

Na samenwerkingen met toppers als Balmain, Alexander Wang, Kenzo en Karl Lagerfeld stunt H&M alweer. De Zweedse modeketen strikte hét lievelingsmerk van Keira Knightley, Scarlett Johansson, Sienna Miller en topmodel Alexa Chung (die vorig jaar trouwens zelf aan het ontwerpen sloeg) en als Alexa het goedkeurt, doen wij dat automatisch ook.

Alexa Chung in Erdem op de British Fashion Awards 2015.

De exclusieve samenwerking, die gelanceerd wordt begin november, is er eentje met de Londense designer Erdem Moralioglu. H&M kondigt ook met veel pride aan dat de visionaire filmmaker Baz Luhrmann de collab tot leven zal brengen via zijn fantastische manier van storytelling. Bij deze alvast een voorsmaakje:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Delicatesse en rijke details

Heb je dat bloemenkleed en die luipaardjas gezien? Love at first sight it is. Wat verder opvalt in de video, is de mannencollectie: “Ik ben zo blij dat ik mijn werk op een compleet nieuwe schaal kan verkennen, waaronder met een herenkledingcollectie, iets dat ik nog nooit eerder gedaan heb. Het is ook zo leuk om samen te werken met Baz Luhrmann, één van de belangrijkste verhalenvertellers van onze tijd”, zegt Erdem.

Ook Ann-Sofie Johansson, H&M’s Creative Advisor is lovend: “Voor ERDEM x H&M heeft Erdem Moralioglu een betoverende wereld gecreëerd vol schoonheid, delicatesse en rijke details. Dit zijn speciale stukken die je voor altijd wil dragen.” Dat beloofd…

Meer leuke collabs