Of je nu van paarden houdt of niet, er is geen look zo tijdloos als die van paardenmeisjes: gecentreerde blazers, hoge platte laarzen en een carré van Hermès. De elegante ‘manège-look’ zal deze herfst zonder twijfel opnieuw het straatbeeld bepalen. Hoog tijd dus om je rijlaarzen en ruitjeskledij van stal te halen!

Het paardenmeisje

Dit najaar zien we opnieuw tal van kledingstukken geïnspireerd door de paardensport opduiken in de collecties van bekende modemerken. Wie aan het paardenmeisje denkt, denkt misschien meteen aan de befaamde tasjes met paardenbit van Gucci en de iconische ruiterskledij van Hermès, maar ook bij tal van andere modehuizen zit de look in de collectie. De sportieve maar stijlvolle manège-stijl wordt gekenmerkt door veel leer en suède: denk aan kniehoge leren laarzen, suède tassen en jasjes, blazers, leren rokken,… Kortom, kledingstukken waarmee je meteen een statement maakt.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Weekend Max Mara (@weekendmaxmara)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Hoe draag je de look?

Wie denkt dat de manège-look enkel voor paardenliefhebbers weggelegd is, heeft het mis. Je kan het paardenmeisje-thema ook subtiel laten terugkomen in je outfit door te kiezen voor een suède riem of tasje met franjes, een geruit sjaaltje, accessoires met een paardenbit of leren accenten. Wie net iets verder durft te gaan, kan afwerken met kniehoge laarzen, een cap en een wijde blazer. In galop!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @gucci

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Shop hier de look

Beige rijbroek

 

Burberry, € 720. Shop het hier.

Linnen pet

Arket, € 39. Shop het hier.

Zilveren hoefijzerbedel

Pandora, € 29. Shop het hier.

Jack met ruitjes

Gant, € 300. Shop het hier.

Gucci horsebit tas

Gucci, € 2.500. Shop het hier.

Gewatteerde puffer

JJXX, € 63,95. Shop het hier.

Leren knielaarzen

Twinset, € 364. Shop het hier.

Geruite sokken

Calzedonia, € 4. Shop het hier.

Blazer in wolmix

Gant, € 350. Shop het hier.

Wit overhemd

Tommy Hilfiger, € 169,90. Shop het hier.

Handtas met franjes

Jérome Dreyfuss, € 490. Shop het hier.

Overgooier met ruitjes

Lewis & Melly, € 99. Shop het hier.

Sjaaltje

Hermès, € 410. Shop het hier.

Meer mode-inspiratie