Terwijl het vorige week nog al dikke puffers, chunky knits en warme beanies was dat de klok sloeg, doen de milde temperaturen van deze week weer stilaan dromen van de lente. Bij zo’n weerswissel hoort natuurlijk ook een switch in garderobe. Het perfecte item om die vervelende periode tussen hartje winter en zomer te overbruggen: een light knit natuurlijk.

Dat hebben ook onze fashion girls goed begrepen: op dit moment is er één trui waar elke modemeid met een beetje stijlgevoel helemaal warm voor lijkt te lopen: een simpele cable knit met een afneembare XL-kraag van Mango.

3 x baby doll trui met kraag

Hoe de modegevoelige dames de trui dragen? Stuk voor stuk kiezen voor een vrij sobere look met een subtiele western toets: een simpele jeans met lichte flare en weinig of geen accessoires.

Terwijl de Scandinavische Pernille Teisbaek combineert met haar welbekende signature schoenen: de chunky Chanel-sandalen mét sok…

…gaan fashion editor bij Vogue Paris Eugénie Trochu en Sofia de Moser Leitão voor een meer doorgedreven retro-look met bohemian inslag: een bruine leren riem en een paar western geïnspireerde cowboy laarsjes maken het af.

Het simpele model van de trui en de on trend crèmekleur, maken van de baby doll sweater een makkelijk te combineren stuk dat perfect is voor een dagje thuiswerken. De XL kraag en de donkerblauwe navy-details zorgen dan weer voor een marine touch die je look meteen dat tikje extra meegeeft.

Geen fan van zo’n retro kraag met ruches? Geen nood: want die haal je er zonder al te veel moeite gewoon af.

Shop je eigen baby doll-look met kraag hier:

Gilet met afneembare Peter Pan-kraag

Mango, € 39,99. Koop hem hier

Roze sweater met XL-kraag in ruches

Monki, € 30. Koop hem hier

Trui met afneembare Peter Pan-kraag

Mango, € 49,99. Koop hem hier

Katoenen blouse met retro-kraag en bloemen

Rixo, € 185. Koop hem hier

Katoenen blouse met Peter Pan-kraag

Mango, € 29,99. Koop hem hier

Linnen blend polo shirt met kraagje

Low Classic, € 250. Koop hem hier

Witte blouse in organisch katoen met ruffle-kraag

Ganni, € 155. Koop hem hier

Blauwe cardigan met kanten kraagje

Self-Portrait, € 335. Koop hem hier

Meer lezen over mode en trends:

 

SOURCE: You Magazine