Interview: De zusjes Capara ontwerpen schoen voor Camper

Vera en Olivera Capara ontwierpen een schoen voor de nieuwe collectie van Camper "Together Again". En zo werken ze ook het beste: samen. Wij maakten kennis met de getalenteerde tweelingszussen.

Vera en Olivera Capara studeerden allebei aan de Modeacademie in Antwerpen en ontwierpen al voor Dries Van Noten, Maison Martin Margiela en Jil Sander. Tot ze een eigen label startten: Capara. "Zo kunnen we ons écht creatief uiten."

Waar staat jullie stijl voor?
Ons label is elegant een tegelijk innovatief. Onze stuks zijn met veel zorg gemaakt, met kwaliteitsvolle stoffen en met een eigentijdse aanpak. Het is grappig: een tijd geleden kwam er een klant in onze showroom en hij had exact dezelfde mening over onze lijn. Het is leuk om te weten dat mensen van buitenaf Capara ook zo aanvoelen.

Hoe hebben jullie je eigen aanpak in de schoen voor Camper verwerkt?
Door ook hier die elegantie te combineren met innovatie. Tegelijk respecteerden we de afkomst en de stijl van Camper: de typische rubberen zool en het comfort. Deze elementen hebben we behouden, hoewel we er toch ook ons eigen ding mee gedaan hebben.

Hoe is de samenwerking met Camper ontstaan?
Bij Camper hebben ze een scout die in verschillende showrooms gaat kijken. Heel toevallig passeerde die bij onze toonzaal en ze hield zo van onze collectie dat ze een samenwerking voorstelde. We werden uitgenodigd op het Camper hoofdkantoor in Mallorca en van het een kwam het ander.

Hebben jullie er ooit over gedacht om apart merken op te starten?
Dat hebben we nog niet overwogen. We zullen nooit nooit zeggen, maar we kennen onszelf. We zijn het soort tweeling dat heel goed samenwerkt en communiceert. Het is echt heel leuk werken, zo open en vrij. We hebben eens apart voor enkele labels gewerkt, maar uiteindelijk weer samengekomen.

De Campercollectie heet "Together Again". Toeval?
Daar hadden we nog nooit zo over nagedacht! (lacht) Maar het is inderdaad puur toeval want Camper gebruikt die naam al langer voor samenwerkingen. Het heeft dus niets met ons te maken.

Hoe zijn jullie geïnteresseerd geraakt in mode?
We hebben, om eerlijk te zijn, geen achtergrond in de mode. Maar we komen van een familie waar geneeskunde- of rechtenstudies geen verplichting waren. We waren vrij en wilden ons dan ook creatief uitten. Dat dat via mode gebeurt, is toeval. We waren wel altijd al dol op stylen. We zijn erg geïnteresseerd in de boodschap achter een outfit.

Is het omdat jullie tweelingen zijn dat jullie voor dezelfde dingen belangstelling hebben?
Dat is de grote vraag natuurlijk. Soms bekijk ik ons zelfs niet als een tweeling. Wij zijn gewoon twee mensen met een goede connectie. De interesse voor mode is dan ook bij ons allebei gekomen omdat we constant communiceren en op de duur hetzelfde beginnen denken.

Komen jullie ideeën altijd overeen?
Niet altijd. We hebben vaak discussies. Zoals ik al zei: we communiceren continu met elkaar en we bespreken alles. Maar we werken eigenlijk heel goed samen dus we komen er altijd wel uit, zonder ruzies (lacht).

MB

Partner Content

Gesponsorde content