Jill en mama Sien bewijzen dat moeders en dochters samen hun dromen kunnen najagen

Met Shaw en Crush Cashmere richten Jill (ook bekend als Jill Shaw) en mama Sien samen reeds twee merken op. Zij vormen hét bewijs dat moeders en dochters absoluut samen een zaak kunnen starten en daar zonder kleerscheuren uitkomen. Wat zorgt ervoor dat deze twee free-spirited souls zo fijn samen werken? Hun liefde voor de zee, mooie materialen en elkaar.

 

Het onmiskenbare surfers-gen

Jill: “Mama en ik hebben een zeer gelijkaardige smaak wat betreft mode. Die bestaat ten eerste uit onze liefde voor mooie materialen. Mama gaf me dan ook altijd de tip om kwaliteit boven kwantiteit te kiezen. Ik kon gegarandeerd een stuk zijde of kasjmier terugvinden in haar dressing, en ben dat door de jaren heen steeds meer gaan appreciëren. Als mijn zus ook thuis is, mag iedereen ’s ochtends zijn tourke doen in elkaars kasten.”

Jill: “Daarnaast grijpen we steeds terug naar onze surfers-roots. We waren al jaren fan van merken zoals Roxy, O’Neill en Billabong. Maar ook de tie dye van Raquel Allegra en de tetra stukken van Xirena stonden telkens weer hoog op onze verlanglijstjes. Met een papa die surf- en sportmerken in België op de kaart heeft gezet, zit de liefde voor de oceaan dus echt in onze genen. Dat zie je dan ook terugkomen als rode draad doorheen onze collecties. Zo zal je op een basisstuk toch nog shell-buttons ontdekken als knipoog naar de zee.”

Sien: “De commerciële blik heeft Jill van haar vader geërfd, maar het creatieve heeft ze van mij. Toen ze jong was, kwam ze thuis met zakken vol tweedehands-vondsten en zette ze er gretig de schaar in. Maar ook met stuks die ik wou weggooien, ging zij meteen aan de slag om er nieuw leven in te blazen. Met mijn technische achtergrond in binnenhuisarchitectuur ben ik gewend aan tekenprogramma’s en kan ik dus uitvoeren wat Jill in gedachten heeft. Al haar inspiratie, die ze vaak opdoet via sociale media, verwerkt ze via een moodboard. Op basis daarvan buig ik me over kleurencombinaties en afwerkende details.”

Elkaars weegschaal

Sien: “We vormen samen het perfecte duo. Voor onze merken Shaw en Crush staan we steeds open voor elkaars kritiek en feedback. Soms besluiten we dan to agree to disagree of zoeken we naar de gulden middenweg. Al clashen we eigenlijk heel weinig.”

Het is leuk dat mama openstaat voor een jongere touch. Ik vind haar grenzeloos.

Jill: “En ook in outfit-keuzes zijn we elkaars weegschaal. Zo houd ik ervan stevig te mix-matchen. Mama kan dan soms zeggen dat ik er net een tikkeltje over ben gegaan, waarop ik wat meer kalmte in mijn outfit probeer te brengen. Hoe overtuigd ik ook van mijn keuze ben, I’ll always run my outfits by my mom. (lacht) Omgekeerd spoor ik mama aan om net wat gekheid toe te voegen aan haar kleerkast, zoals wat fellere punk-kleurtjes of happy pastels. Het is niet omdat je een zestiger bent, dat je je moet beperken tot de basics, vind ik. Ik verschiet er nog steeds van hoe vaak ze me nog weet te inspireren op modevlak. Tegelijkertijd is het leuk dat ze openstaat voor wat jongere details, zonder overkill en altijd even klassevol. In die zin vind ik mama grenzeloos.”

Sien: “Ook Jill weet me nog elke dag te verrassen met haar originaliteit. Over de mooiste combinaties denkt ze niet te lang na. Er zit altijd een twist aan haar outfit, dat maakt het net zo ‘Jill’. Zelfs een vuilzak staat haar beeldig, maar als ik een favoriete outfit moet kiezen, is het er eentje waarbij ze haar lange benen toont. Een minirokje, stoere boots en een oversized bomber. Klaar.”

Er zit altijd een twist aan haar outfit, dat maakt het net zo ‘Jill’.

Jill: “Mama’s outfits starten steeds vanuit haar architectuur-visie. Ze kleedt zich strak en sober, maar voegt altijd nog een accentje toe, zoals een mooi accessoire of een wat specialere schoen. Toch vind ik haar het mooist volledig naturel op vakantie. Op een zonovergoten dag, haar krullend van de vochtigheid en in een strandkleedje met frulletjes. 100% Sien!”

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content