Advertorial

Last van de warmte? Blijf binnen en maak je kledingkast herfst-proof

Advertorial

Moet je binnenkort afscheid nemen van de zomer? Ga je de inhoud van je kledingkast weer omruilen? Het is weer even wennen om de korte broeken en jurkjes in te wisselen voor truien, jassen en lange broeken. We begrijpen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom delen we deze tips om je goed voor te bereiden voor de herfst.

Maak je kledingkast herfst-proof

Begin bij het begin: je kledingkast. Het wordt tijd om je teenslippers, jurkjes en badkleding in te ruilen voor warmere outfits. Het gaat namelijk flink afkoelen in de herfst en het is verstandig je daar goed op voor te bereiden. Ruil je teenslippers om voor een leuke sneaker van Omoda. Om alvast een goede start te maken kun je beginnen met je kledingkast. Mocht je de ruimte in huis hebben; berg je zomerkleding ergens anders op. Je krijgt veel meer overzicht door de kledingstukken die je niet meer draagt uit je kast te halen. Je weet daardoor beter wat je wel en niet hebt voor de herfst. Mocht het aanbod aan kledingstukken je tegenvallen, dan betekent dit dat je een bezoekje moet brengen aan de stad.

Wees kritisch naar jezelf

Om je goed voor te bereiden op de herfst is het van belang om altijd kritisch naar jezelf te blijven. Wil je bijvoorbeeld kledingstukken houden die je amper hebt gedragen? En zijn er echt items die je zou missen in de herfst, of ga je graag mee met de trends? Het scheelt natuurlijk geld als je niet zomaar nieuwe items blijft aanschaffen, maar echt dingen aanschaft die je daadwerkelijk nog gaat dragen in de herfst. Is je garderobe in principe compleet, maar mis je toch net wat extra’s? Dan hoef je natuurlijk niet heel kritisch te blijven. Vul je kast, indien nodig, vooral aan naar wens.

Wat je nog meer kunt doen

Naast het gereed maken van je kledingkast met de juiste outfits, zijn er nog meer manieren om alles herfst-proof te maken. Zo kun je ook aan de slag met make-up. Het is bijvoorbeeld leuk om warme kleuren nagellak te dragen. Of experimenteer eens met donkere kleuren lippenstift.

Ook in huis is er veel mogelijk. Hou je van lekkere geurtjes? Dan zijn geurkaarsen en wierook heerlijk om aan te steken. Dit zorgt voor een warm en knus gevoel in huis. Deze geuren hebben daarnaast ook een positief effect op je gemoedstoestand. Dat is misschien wel prettig nu de dagen korter en donkerder gaan worden.

Met het volgen van deze tips bereid jij je alvast goed voor op de herfst!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier