Advertorial

Leather Story van IKKS: de tijdloze collectie van 100% leder die alle generaties overstijgt

Advertorial

Tassen, rangers en bikerjacks … Dit seizoen verovert IKKS lederlievende modefanaten met Leather Story, een limited edition capsulecollectie.

De mode vindt zichzelf elk seizoen opnieuw uit. En toch zijn er stukken die erin slagen decennia lang jong en mooi te blijven. Veel stukken die van generatie op generatie kunnen worden doorgegeven, zijn gemaakt van leder. Cool, tijdloos en oerdegelijk … Dit materiaal overleeft decennia zonder ooit saai of ouderwets te worden. Het geeft onze looks dat extra vleugje rock-’n-roll. Het merk IKKS liet zich bezielen door de rebelse stijl en degelijkheid van leder en besloot er de ster van zijn nieuwe collectie Leather Story van te maken.

3 iconische stukken

De designers hebben gesproken: dit seizoen steelt leder de show. Het materiaal is hipper dan ooit, tot grote vreugde van wie op zoek is naar stukken die de tand des tijds weerstaan. Net als de little black dress of de witte blouse is het lederen bikerjack een onmisbaar stuk in de dressing dat je later met trots overdraagt aan je (klein)kinderen. Met die overdracht voor ogen ontwikkelde IKKS zijn Leather Story, een capsulecollectie van 31 lederen stukken. De collectie is opgebouwd rond drie iconen: het bikerjack, de rangers en de intussen beroemde It Bag 1440. Ze is een onmisbaar onderdeel van seizoen herfst/winter 2021. Visgraatreliëf, IKKS embossing, premium afwerkingen en een Manifesto geïntegreerd in productdetails … Het merk putte uit al zijn vakkennis om een tijdloze collectie van topkwaliteit uit te brengen. Omdat IKKS stukken wil aanbieden die lang meegaan, gebruikt het LWG-gecertificeerd leder. Dit label verzekert dat het materiaal op een duurzame en verantwoorde manier wordt geproduceerd.

Generatie IKKS

Deze capsulecollectie in limited edition sluit naadloos aan op de beweging die het merk onlangs ontwikkelde: generatie IKKS (uitgesproken als X). Ze groepeert de lijnen Women, Men en Junior van IKKS onder dezelfde ‘stam’. Vergeet stijlen die worden ingegeven door starre regels. IKKS pakt uit met een intergenerationele collectie die zich bevrijdt van het keurslijf. Het merk werd opgericht door Gérard Le Goff met de ambitie de codes van de kinderkleding te doorbreken. Het heeft zich altijd onderscheiden met zijn onafhankelijkheid, zijn vrije geest en zijn rebelse rock-’n-roll DNA.

Het laat zijn stoere erfgoed meer dan ooit gelden met Generatie IKKS. Met zijn nieuwe capsulecollectie Leather Story, die zich onderscheidt met een geëngageerde rockstijl en het verlangen naar overdracht tussen de generaties, keert het merk terug naar zijn roots.

Nieuwe vrije geest

Bij een emblematische capsule hoort een iconisch gezicht. Niemand belichaamt die honger naar vrijheid en dat rebelse kantje beter dan de getalenteerde Lou Doillon. De Frans-Britse schrijfster, componiste, actrice en fotomodel is de perfecte vrije geest voor de collectie Leather Story. Zwierig en stijlvol draagt ze haar bikerjack van IKKS, een must-have dit seizoen. Klaar om de mooie Lou te volgen en je aan te sluiten bij Generatie IKKS?

Nieuwsgierig naar de foto’s van de campagne? Zin om een van de it-stukken uit deze collectie van IKKS in de wacht te slepen? Ga dan naar een van de winkels van IKKS of naar www.ikks.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier