London Fashion Week: Burberry Prorsum

De voorstelling van de collectie van Burberry Prorsum op London Fashion Week was een schot in de Engelse roos 

"Een droom in pasteltinten", "een ode aan het Britse vakmanschap" of "een zomercollectie die zowel fris als knus was"; het zouden allemaal mogelijke titels voor dit catwalkverslag geweest kunnen zijn. Het werk van Christopher Bailey valt nu eenmaal niet in één enkele zin samen te vatten, en dat wist de massa die samentroepte in en rond de doorschijnende marquee in Kensington Gardens.

Het eerste silhouet was meteen een schot in de roos: een nauw aansluitende kanten jurk in het tederste lichtblauw werd omhelsd door een boterzachte volumineuze muntkleurige mantel en ondersteund door frambozenroze sandalen. Bailey wilde met deze collectie het Britse kant in de kijker zetten, en met succes. Het vrome, bijna strenge materiaal kreeg in de verschillende pastelkleurige uitwerkingen een zekere zachtheid die wonderwel samensmolt met de grote kasjmier jassen en soepele cardigans in merinowol.

Bailey trok het sexappeal van zijn wintercollectie ook door naar komende zomer en de grote oma-onderbroeken die enkele maanden geleden nog onder latex rokken pronkten kwamen nu piepen van onder het kant. Ook de verleidelijke secretaresselook blijft -als het van Christopher Bailey afhangt- een grote hit: strakke rokken, dichtgeknoopte hemdjes en korte truitjes met polkadot of marinestreep zijn de perfecte aanvulling op de ensembles met hartjesprint die momenteel in de Burberrywinkels verkrijgbaar zijn. 

Burberry zou Burberry niet zijn als er ook niet enkele trenchcoats over de catwalk werden gestuurd, deze keer strak aangesnoerd in de taille met opvallende riemen met grote bloemen of strassstenen. Terwijl de hagelstenen op de Burberrytent neerkletterden daalden er gedroogde rozenblaadjes neer over het publiek en de modellen voor een spectaculaire finale.

Het lijkt alsof Christopher Bailey hoopvol is voor de toekomst: kwaliteitsvolle materialen, frisse, liefelijke kleuren en hier en daar wat "bling"; het mag sexy, comfortabel en luxueus zijn zonder dat we ons daarvoor hoeven te schamen. Vergeet de politieke, economische en klimatologische impasse: als het van Burberry afhangt kunnen we volgende zomer weer opgelucht ademhalen. In afwachting daarvan inhaleren wij graag de beelden van deze zomercollectie.  

Partner Content

Gesponsorde content