Barbie, paardenmeisje of ’70s-freak? Doe de quiz en match jouw ‘mesotrend’!

Elk seizoen brengt normaliter wat grote macro- en subtielere microtrends met zich mee. Maar wist je dat er in de mode ook zoiets bestaat als ‘mesotrends‘? Misschien hebben we de term zonet zelf bedacht maar wat wij eronder verstaan, zijn opvallende stijlen waarbinnen je kan experimenteren met zowel maxi- als minitrends. Niet helemaal mee? Read on.

Dit artikel maakt deel uit van De Grote Figuurgids. Ontdek hier alle tips & tricks voor jouw lichaamsvorm. 

Hoezo, meso?

Sla dit najaar één lifestylemagazine open en je komt ongetwijfeld in aanraking met ‘barbiecore‘. Na enkele pandemiejaren, zette Valentino ons weer op een roze wolk met haar pink FW22-23 catwalk. Ook andere modehuizen volgden en met een nieuwe Barbie-film in aantocht (zag je Ryan Gosling al als Ken?!) was de term snel gekozen. Barbiecore kunnen we geen ‘massatrend’ noemen omdat niet iedereen staat te springen voor radicaal roze en kitsch. Tegelijkertijd is de trend niet klein; je kan er best veel kanten mee op en zet het makkelijk naar je eigen hand. Dus vinden wij het een ‘mesotrend’, ofte: een stijl waarbinnen je met zowel maxi- (wat denk je van een roze bomber?) als micro- (fuchsia XL zonnebril? ah, yeah) trends kan spelen.

Vind je stijl

Naast barbiecore staan er nog twee van zulke ‘mesotrends’ op onze radar die je graag wil leren kennen. Ook het paardenmeisje en de seventies zitten volop in galop. Benieuwd welke van deze drie stijlen het best bij je kleerkast past? Doe hieronder de test!

 

 

Ontdek Feelings Grote Figuurgids

Elke geslaagde outfit begint met zelfkennis: wat staat je en wat niet? Enkel als je daar voorbij bent, kun je spelen met de trends. In De Grote Figuurgids laat ons modeteam je zien wat van de herfstmode welk figuur flatteert, en waarom. Ontdek het volledige dossier hier. 

Meer stijltips:

Openingsbeeld: GettyImages

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content