Milan Fashion Week dag 1: Gucci, Hogan, Patrizia Pepe

Feeling rent rond op Milan Fashionweek en zag vandaag het werk van Patrizia Pepe, Gucci, Hogan en.. Delvaux! 

September is de modemaand. Van 18 tot en met 23 september worden in Milaan de zomercollecties van merken als Prada, Fendi, Versace en Armani geshowd. Feeling neemt je mee op sleeptouw door deze Italiaanse jungle vol enkellaarsjes en Espresso.

Woensdag 18 september
 

Er gonst modekoorts door de Milanese straten. Iedere taxi is bezet, de metrowagons zitten eivol en iedere straathoek is beladen met stiletto's. Milan Fashionweek is geland, en dat zullen de Italianen geweten hebben.

HoganSS14Wij startten deze eerste dag bij Hogan in een prachtige Italiaanse palazzo met originele muurschilderingen, indrukwekkende lusters en marmeren zuilen. We zijn hier echter niet voor het interieur maar voor wat anders fraais: het resultaat van Katie Grands creatieve brein.  

Handtassen, clutches en iPadsleeves in kwaliteitsleder, al dan niet voorzien van hartjesprint lagen uitgestald op antieke zetels waarop ook modellen zich verleidelijk hadden neergevlijd. Sneakers, wedgeschoenen, ballerina's of loafers aan de voeten, een pittige slip om de heupen en in primeur ook een Hogan lederen vest om de schouders. Katie Grand besloot immers uit te breiden naar kleding en bracht het vest in verschillende kleuren en twee modellen: zowel zij die fan zijn van het klassieke 'cropped' lederen vest als de vrouwen die wel wat stoerder willen gaan met de boyfriend cut zullen dus hun gading vinden.

 

Daarna is het rennen naar Gucci, waar actrice Blake Lively tijdens de eerste sessie al furore maakte in een knalgele jurk. Wij woonden de tweede sessie bij en werden vergezeld door zangeres Paloma Faith die de show vanop de eerste rij mocht bijwonen. GucciSS14Frida Giannini, creatief directeur bij Gucci, heeft het zich voor komende zomer duidelijk gemakkelijk gemaakt. Niet alleen was wat er over de catwalk schreed niet bijster vernieuwend (op een gewéldige handtas met lange franjes na), het was ook allemaal erg geriefelijk. Losse kimono's en lange tunieks met hoge split in  vloeiden over sportshorts en bustenhouders uit gaatjesstof en leder. Toegegeven: de art decoprint op doorkijkstof vormde een mooi lijnenspel met de zwarte sportboorden en ingenieuze BH-constructies. Giannini had duidelijk een visie voor deze collectie, het is echter nog af te wachten of de consument haar daarin zal volgen. Want hoe comfortabel een zijden trainingsbroek met elastieken tailleband ook mag wezen, van een merk als Gucci verwachten wij verstomming, geen verzuchting. 

Op adem komen doen we bij Patrizia Pepe. Dit merk heeft een van de meest lichte showrooms in Milaan, gelegen op de bovenste verdieping van een imposant gebouw waar overigens ook Walt Disney Italia gevestigd is. De hele ruimte wordt verlicht door de muurhoge ramen en de penthouse is van top tot teen in het wit gelakt: het perfecte decor voor de SS14 collectie van Patrizia Pepe waar overigens ook veel wit in voorkomt. PatriziaPepeSS14

De zomerlijn bevat een clash tussen Oost en West:  we zien veel kledingstukken uit zijde en met Oosterse print, maar wel met een kosmopolitische Westerse toets erin verwerkt. Ook worden we voor het eerst voorgesteld aan de kersverse badpakkenlijn van het label – een tweede primeur van de dag!

Delvaux'S avonds zijn we uitgenodigd voor een cocktail van Delvaux in de wereldberoemde concept store 10 Corso Como. Naast hapjes, handtassen en heelveeldrank kon je daar ook tekenares Valentine De Cort live aan het werk zien. De Cort tekende eerder het levensverhaal van de Madame- handtas en maakte nu op verzoek tekeningen voor de gasten van Delvaux. 

Partner Content

Gesponsorde content