Op 23 januari gingen de Haute Couture Fashion Shows van start in Parijs, waar designers hun nieuwe exclusieve collecties voor lente/zomer 2023 aan het publiek voorstellen. Het Nederlandse modehuis Viktor & Rolf zette de boel gisteren letterlijk op z’n kop toen het bizarre, omgekeerde jurken debuteerde op de catwalk.

Viktor & Rolfs spraakmakende jurken

Afgelopen dagen werd er al meermaals bericht over de extravagante Haute Couture Fashion Week in Parijs: van zangeres Doja Cat, die zichzelf van kop tot teen hulde in rode Swarovski-kristallen, over de controversiële jurken met (nagemaakte) dierenkoppen van Schiaparelli, tot het debuut van Gwyneth Paltrows dochter op de catwalk van Chanel. Sinds gisteren kunnen we nog een spraakmakende gebeurtenis toevoegen aan dat lijstje: het modedefilé van designerhuis Viktor & Rolf.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Schiaparelli (@schiaparelli)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Het Nederlandse ontwerpersduo Viktor Horsting en Rolf Snoeren pakte op woensdag 25 januari uit met een wel héél opvallende zomercollectie. De 18 jurken uit de collectie werden namelijk niet op de gewoonlijke manier gedragen, maar wel scheef, loodrecht op het lichaam of ondersteboven. Bij sommige modellen leek het zelfs alsof ze helemaal geen jurk meer aanhadden. Eén ding is zeker: de head-turning creaties van het luxelabel zorgden ook dit jaar voor de nodige humor op de modeweek in Parijs. Wij verheugen ons alvast op de memes die weldra zullen verschijnen op sociale media…

Viktor & Rolf Paris Haute Couture Fashion Week

Viktor & Rolf Paris Haute Couture Week

Viktor & Rolf Paris Haute Couture Fashion Week

Meer mode

Beelden: GettyImages.