Vrouwen en jeansbroeken. Ze hebben een speciale relatie. De zoektocht naar die perfecte match is vaak hels dus eenmaal je the one hebt gevonden, wil je er het liefst dag en nacht in rondlopen. Toch gooi je van tijd tot tijd je jeans best in de was en dit is hoe vaak je dat nu écht moet doen.

Let’s be honest: naast beha’s zijn jeansbroeken zowat de minst vaak gewassen items uit je garderobe. Vaak omdat je het niet eens merkt dat ze vuil zijn of ze niet snel slecht zullen ruiken. We weten inmiddels hoe vaak onze beha in de trommel moet, en nu vertellen we jou graag hoe vaak je jeans een wasbeurt moet krijgen.

Van jeans tot jeans

Er lopen heel wat denimgoeroes rond die claimen dat een jeans moeten ‘leven’ en dat hem wassen ‘duivels’ is. De baas van hét jeans- der jeansmerken Levi’s hoort daarbij. Hij stopt zijn jeans in de vriezer in plaats van in de wastrommel. Een super effectieve manier om de bacteriën eruit te krijgen volgens hem.

Maar Therese Rawsthorne, creative director bij General Pants heeft daarover een andere mening. “Hoe vaak je een jeans moet wassen, ligt aan de stof en hoe je wilt dat ze vervaagt. Wassen en dragen veranderen immers de look van je jeans,” zegt Rawsthorne. “Als je een wat meer stugge denim hebt met vintage feel (lees: mom jeans en boyfriend jeans), kan je ze na 1 of 2 draagbeurten wassen om hem zachter en authentieker te maken. Als je de diepte van de kleur wilt behouden, was je jeans dan pas om de 3 à 4 keer. Doe dit in koud water en laat hem drogen door de lucht, in de droogkast gaat de elasticiteit immers verloren.”

Zo, weet je ook weer! Hoe vaak was jij jouw jeans gemiddeld?

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Meer denimweetjes