New in town: deze 7 modeshops in Antwerpen wil je asap ontdekken

Wij bij de Feeling-redactie vinden altijd wel een reden om onze garderobe op te frissen. Ziehier: 7 gloednieuwe (Belgische!) mode-adresjes in Antwerpen die je daarbij kunnen helpen.

Deze Antwerpse modewinkels openden in 2022

1. Mass Lee

Ontwerpersduo Josefine Mass (Fins) en Dabin Lee (Koreaans) leerden elkaar kennen tijdens hun studies aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Nu trekken ze de aandacht met hun delicate, kunstzinnige en ambachtelijke juwelen die ze sinds dit jaar presenteren in de Kloosterstraat. Hun ontwerpen zijn een mix van Scandinavische eenvoud en Koreaanse traditie en blinken uit qua originaliteit en detail. Werkelijk prachtig, ga zelf maar kijken.

Mass Lee Flagship Store – Kloosterstraat 28, mass-lee.com

nieuw juwelen in Antwerpen

2. Rosie Antwerp x Ceremony in The Corner Shop

Het Belgische modelabel Rosie Antwerp (van zussen Marie en Ellen Martens) stond bij haar launch meteen op onze radar. Sinds kort kan je hun kleurrijke stuks ook in een fysieke shop kopen, die ze delen met het prachtige servieslabel Ceremony (ook Belgisch!). De ‘hoekwinkel’ is een straffe vertegenwoordiging van jong Belgisch talent en een bezoek waard als je in A-town bent.

The Corner Shop – Hopland 32, @thecornershop.antwerprosieantwerp.comceremonytableware.com

nieuw in Antwerpen

3. Rosemary Antwerp

Tijdens het eindejaarsshoppen moét je langs conceptstore Rosemary (neem je man/papa/vriend mee). Neven en curators David Viegas en Hiram Bonheur startten twee jaar geleden aan dit project dat nu tot leven komt met een fysieke winkel in Antwerpen. Naast internationale streetwearlabels maken ze elk seizoen ruimte voor Belgische merken waarin zij enorm geloven. Ook voor (beginnende) kunstenaars en schrijvers dienen ze als klankbord. Knap!

Rosemary Antwerp – Kloosterstraat 106, @rosemaryantwerp

Antwerpen shoppen

4. Mayerline

Het Brusselse Mayerline bestaat 65 jaar en opende, om dat te vieren, een flagshipstore in Antwerpen. Ze noemen het zelf ‘dé stop voor vrouwen met een maatje of jaartje extra‘. Om elk uniek vrouwenlichaam volop tot haar recht te brengen, lanceren ze er met Atelier Mayerline zelfs een gratis retoucheservice! Verwacht je verder aan digitale catwalks, stylingvideo’s en QR-codes in de etalage.

Mayerline Flagship Store – Huidevettersstraat 29, 

5. Mieke Dierckx

In 2012 lanceerde Mieke Dierckx uit Westerlo haar eigen handtassenlabel. Nu, tien jaar later, is ze een gevestigde waarde met verschillende (pop-up) winkels verspreid over het land. Haar ontwerpen zijn om van te snoepen; verwacht je aan minimalistische designs in prachtige kleuren, om dagelijks te gebruiken.

Mieke Dierckx pop-up – Huidevettersstraat 47, miekedierckx.be

6. Les Jumelles

Les Jumelles, opgericht in 2016 door Magalie Aerts, biedt naast eigen (kleurrijke!) mode ook andere labels die inspelen op de trends. Na eerdere pop-ups in Antwerpen, Knokke en Amsterdam is het nu opnieuw de beurt aan de fashionstad. Sinds 21 oktober palmde Les Jumelles het voormalige Zara-pand op de Huidevettersstraat in met hun vrolijke modecollectie, interieuritems en gifts. De pop-up blijft tot eind februari 2023 en is ook open op zondag.

Les Jumelles pop-up – Huidevettersstraat 39, lesjumelles.be

7. Café Costume

Het made-to-measure label Café Costume is in feestmodus want vierde dit jaar haar 15e verjaardag. Ze lanceerden daarop een vrouwencollectie (!) en openden een vijfde modeboetiek in de Pacificatiestraat. Zo prikken ze het Antwerpse Zuid officieel als ‘Quartier Costume’, of dé kostuumbuurt, op de kaart. Zeker gaan als het wat chiquer mag, straks.

Café Costume Boutique – Pacificatiestraat 36, cafecostume.com

Op stap in Antwerpen

Openingsbeeld: Mass Lee – Les Jumelles – Mieke Dierckx.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content