Nieuwe bril? Dit montuur past het best bij jouw gezicht

Lise Milbou
Lise Milbou Lifestylejournalist

Een nieuwe bril betekent vaak ook een nieuwe look. Daarom is het belangrijk eentje uit te kiezen die perfect bij jouw gezichtstype past. Dankzij onze tips vind jij het montuur dat op je lijf, of euh neus, is geschreven.

 

Een bril kan de beste kanten van je gelaat benadrukken én de mindere camoufleren. Om te weten met welke gezichtsvorm jij bent gezegend, ga je voor de spiegel staan en teken je de contouren van je gezicht met lippenstift. Doe een stap naar achter, ontdek jouw vorm en kies het juiste montuur!

6 x monturen voor elke gezichtsvorm

Rond gezicht

Rond gezicht

Rond gezicht

Een contrasterend hoekige vorm maakt je gezicht langer en slanker. Ga voor een montuur dat even breed is of iets breder is dan het breedste deel van je gezicht.

Dit montuur van Ace & Tate kost €98

Vierkant gezicht

Vierkant gezicht

Vierkant gezicht

Heb je uitgesproken jukbeenderen, een breed voorhoofd en een hoekige kaak? Kies dan voor een ronde of ovale bril. Dit montuur camoufleert de harde trekken.

Dit Enzzo Rock Aluminium montuur kost €249

Diamantvormig gezicht

Diamantvormig gezicht

Diamantvormig gezicht

Wie brede jukbeenderen heeft met een smal voorhoofd en smalle kin, kiest voor ovalen glazen of afgeronde hoeken om de wenkbrauwlijn te benadrukken. Een glasbril zonder rand en een cateye zijn een goede keuze.

Voor deze champagnekleurige bril van Komono betaal je €139,95

Hartvormig gezicht

Hartvormig gezicht

Hartvormig gezicht

Romantische gezichten hebben een breed voorhoofd en smalle kin. Een pilotenbril of bril waar een randje ontbreekt, zijn mooi.

Dit aviatormodel van Chloé, is voor €315 de jouwe

Langwerpig gezicht

Langwerpig gezicht

Langwerpig gezicht

Is je gezicht smal en in de lengte overal even breed, dan staat een vierkant of rond montuur je het mooist. Hierdoor lijkt je gezicht minder lang. Jij mag gerust voor een grote, opvallende hipster bril gaan!

Wij zijn dol op deze bril van Komono (€99,95)

Ovaal gezicht

Ovaal gezicht

Ovaal gezicht

Een ovaal gezicht is vaak symmetrisch. Lucky you als je deze vorm hebt, want jij staat met zowat alle monturen. Zowel een aviator als een vierkant model is mooi.

Deze bril kost €98 en koop je bij Ace & Tate

Op je lijf geschreven

Dit soort halslijn past bij jouw figuur
Deze sport past het best bij jouw leeftijd
In 3 stappen naar jouw perfecte trouwjurk

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content