Home Mode Onze 10 favoriete Belgische boetieks

Onze 10 favoriete Belgische boetieks

Onze 10 favoriete Belgische boetieks

Waar wij als klein land groot in zijn is zonder twijfel mode! Van internationaal bekende labels tot jonge talenten, België ademt mode. Tijd dus om 10 boetieks in de kijker de zetten waar je de mooiste Belgische mode kan scoren. 

Louis

Dit is dé Antwerpse place to shop als je dol bent op designerstukken van eigen bodem. In de etalage onder andere: Maison Martin Margiela, Ann Demeulemeester en A.F. Vandevorst.

Louis – Lombardenstraat 2, Antwerpen

Garderobe Nationale

Garderobe National

Buyer Nathalie Lachat slaagt er elk seizoen in om de mooiste stukken van Tim Van Steenbergen, OMSK en Just in Case in te kopen. Daarnaast ontwerpt ze ook nog eens haar eigen collectie, Magdalena.

Garderobe Nationale – Nationalestraat 72, Antwerpen

Handsome

Hun aanbod is zéér selectief, maar elk stuk is de investering meer dan waard. Hier loop je binnen voor prachtige jurken van Dries Van Noten, stoere boots van Ann Demeulemeester, of om de hele eerste verdieping die volledig aan Margiela is gewijd, te bewonderen.

Handsome – Diesterstraat 2, 3500 Hasselt.

Suite

Een topadres voor wie houdt van unieke designerstukken zonder het bijbehorende prijskaartje uit het topsegment. Hier tref je namen als Sofie D’Hoore, Annemie Verbeke en Stephan Schneider op de gastenlijst. Met elk een eigen visie die zowel quirky als adembenemend is.

Suite – Hoogpoort 59, Gent.

ZIN

De Leuvense boetiek met de beste verzameling grote namen in de verre omtrek. Denk aan Ann Demeulemeester, Martin Margiela, Jean-Paul Knott, Christian Wijnants en Haider Ackermann. Hier loop je je droomstuk gegarandeerd tegen het lijf.

ZIN – Vismarkt 9, Leuven

L’Héroïne

L'héroïne

Deze Brugse boetiek mag zich tot de grote trendsetters rekenen. Ze hebben er een mooie selectie merken als Christian Wijnants, A.F. Vandevorst, Conni Kaminski, Joanne Vanden Avenne, Frankly, Wouters & Hendrix, Dries Van Noten…

L'Héroïne – Noordzandstraat 32, Brugge

Cachemire Coton Soie

Hans Coudeyre, Jean-Paul Knott, Cédric Charlier, Sofie D’Hoore, Olivia Hainaut… In deze stijlvolle boetiek vind je labels die niks met bling hebben, en alles met klasse.

Cachemire Coton Soire – Franz Merjaystraat 53, Brussel

Icon Shop

Icon

Véronique Leroy, Filles à papa, Superpieceofchic, Marjorie Vermeulen, Kim Mee Hye, Hans Coudeyre, Léo Paris… Hier vind je een schitterende selectie trendy merken, waaronder ook veel Belgische.

Icon Shop – Nieuwe Graanmarkt 5, Brussel

Stijl

Een van de eerste boetieks die meer dan twintig jaar geleden een nieuwe generatie Belgische ontwerpers verkocht: Dries Van Noten, Ann Demeulemeester, A.F. Vandevorst, Haider Ackermann en nu Jean-Paul Lespagnard, Tim Van Steenbergen, Krjist…

Stijl – Dansaertstraat 74, Brussel

Irina Khä

Een huis dat al decennialang stijlvolle Belgische mode verkoopt: Cédric Charlier, Filles à papa, Dries Van Noten, Haider Ackermann…

Irina Khä – 12 rue du Pot d’or, Luik