Onze 5 favoriete Hollandse merken

Onze Noorderburen zijn meer dan experts in tulpen en kaasbollen. Hollandse modemerken doen het heel goed, vaak ook in ons land. Tussen deze toppers vind je vast je gading...

1. T-shirtmania – Zoe Karssen

Zoe Karssen is het modekind van ontwerpersduo Zoe en Quince Karssen. Sinds 2010 laten zij vanuit Amsterdam de hipste T-shirts, sweaters en trainingsbroeken op de wereld los, met een gigantische celebrity following. Zowel Kate Moss alsKeira Knightley zijn superfan van de T-shirts met leuke slogans.

Zoe Karssen

2. La Olcay Vita – Supertrash

Bekende Nederlander Olcay Gulsen is de bezielster en ontwerpster van het glamoureuze Supertrash. Ze woont in Londen en Amsterdam, en haalt voor haar ontwerpen inspiratie uit haar eigen jetsetleven. De Supertrash-vrouw is nieuwsgierig, werelds en van alle markten thuis.

Supertrash

3. Op z'n boho best – Scotch & Soda

Ondanks het feit dat Scotch & Soda al sinds de jaren tachtig bestaat, lanceerde het op-en-top Amsterdamse label hun eerste vrouwencollectie onder de naam Maison Scotch pas in 2010. Daarnaast zijn er nog de mannencollectie en de denimlijn die als 'Amsterdams Blauw' door het leven gaat.

Scotch & Soda

4. Zus & Zo – Spijkers en Spijkers

Spijkers en Spijkers is het internationaal gerenommeerde modelabel van de zussen Truus en Riet Spijkers. In 2010 lanceerde het duo hun SIS-nevenlijn, die je vooral herkent aan schattige jurken en leuke prints. De collectie wordt onder andere verkocht bij asos.com.

Spijkers & Spijkers

5. H-it Brand – By Danie

Styliste Danie Bles is de vrouw achter By Danie: een succesvolle kledinglijn die alle it-girls ter wereld voor ogen heeft. De fall/winter '14-collectie gaat voor rock-'n-roll met een vleugje romantiek. En dat it-girls van reizen houden, wordt duidelijk met de hotelsleutelprint die terugkomt in de collectie.

By Danie

Partner Content

Gesponsorde content