Zo fier als een gieter, zo trots als een pauw. Zo kan je ons wel noemen, nu onze moderedactrices Els Keymeulen en Kristin Stoffels een eigen ‘online zaakje’ uit de grond stampten. Le freddie heet hun nieuwste telg, de eerste Belgische vintage webshop waar je jurkjes, shorts en blousejes op grootmoeders wijze shopt.

Shoppen + inspiratie

Van jurken en jumpsuits over klassieke mantelpakjes tot trenchcoats – enkel wat Kristin en Els zélf leuk vinden, komt erin. Naast shoppen, is er bij lefreddie.com ook aandacht voor inspiratie: verwacht je aan dromerige editorials, de beste vintage-adressen én mix & match-tips voor het stuk dat jij hebt gekozen.

“Op die vijftien jaar dat ik ‘in de mode’ werk, ben ik altijd van die wispelturige fashion scene blijven houden,” zegt Els Keymeulen, co-founder van le freddie en freelance fashion director, “maar tegelijk heb ik de industrie enorm zien veranderen: van fysieke winkel naar webshop; van massaproductie naar steeds meer aandacht voor mens en natuur; van de dominantie van Grote Labels naar aandacht voor nichespelers. Het was tijd voor een eigen project, met een focus op duurzaam, op eerlijk – en op mode natuurlijk.”

“le freddie wil de waarde van kleding opwaarderen: iets is niet afgeschreven omdat het oud is, wel integendeel,” volgens Kristin Stoffels, co-founder le freddie, freelance fashion editor. “Elke dag wordt er kleding geproduceerd die vijftig jaar geleden ook al bestond, vaak in een betere versie zelfs: met handwerk, prachtige stoffen en flatterende coupes. Onze selectie is specifiek, erg persoonlijk, met een ferme knipoog naar de seventies en uitgesproken ‘on trend’. Iedereen die van mode, van kleren én van het verhaal achter die kleren houdt, moét wat mij betreft wel verliefd worden op le freddie.”

Een sneak peek

Le freddie wil dan ook graag zo duurzaam mogelijk zijn. Hun vintage kledij wordt verstuurd in eco-verpakkingen én ze wassen en strijken met eco-producten. Bovendien kan je jouw stuk ook gewoon oppikken in de showroom. Een sneak peek van de collectie, die je vanaf 20 juni kan shoppen:

Jasje met duck

€ 119

Jasje met korte mouwen + bermuda

Jasje, € 79 – Short, € 49

Broek met ruitjes

€ 89

Muntkleurige quiltjurk

€ 169

Mom jeans + jasje

Mom jeans, € 89 – Jasje, € 79

Multiprint jurk

€ 99

Jumpsuit

Nafnaf, € 79

Mouwloos jasje

€ 39

Gestreepte short en bloemenblouse

Short, € 49 – Blouse, € 79

Sweater

€ 69

Avondjurk

€ 149

Lange jurk

Dior , € 299

Bloemenjurk

Kenzo, € 220

Kanten blouseje

€ 89

Trouwjurk

€ 299

Trenchcoat

Off-white, € 199

Roze jurk

€ 169

Retro jurk

€ 169

Meer mode