Sofie Peeters en Tim Van Aelst beslisten om hun succesvol productiehuis Shelter stop te zetten

Ze schoten als een komeet de hoogte in, waren alomtegenwoordig, trapten onder luid applaus hun carrière af, schitterden in dé film van het jaar en bleven verbazen. Zo onvergetelijk was het jaar van Tv-makers Sofie Peeters en Tim Van Aelst.

 

Sofie (35) en Tim (44) beslisten dit jaar om hun succesvol productiehuis Shelter (van programma’s als Wat als?, Benidorm Bastards, Safety First, Studio Tarara, Billie vs Benjamin) stop te zetten. De kantoren zijn opgeruimd en voor onze camera staan twee zeer ontspannen, vrolijke mensen.

Sofie: driedelig pak (The Kooples, p.o.a.). Ketting ‘Capture Me’ in witgoud en diamanten (Akkilis, € 3.100). Schoenen (Mo - moni, € 235). Tim: Blazer en broek (The Kooples, p.o.a.). Leren schoenen (Sebago, € 200).
Sofie: driedelig pak (The Kooples, p.o.a.). Ketting ‘Capture Me’ in witgoud en diamanten (Akkilis, € 3.100). Schoenen (Mo – moni, € 235). Tim: Blazer en broek (The Kooples, p.o.a.). Leren schoenen (Sebago, € 200).

Sofie: “Ik ben elke dag blij met onze keuze, dankbaar dat we het gedurfd hebben. Het voelde niet meteen goed, zelfs niet toen we het hadden uitgesproken, en dat deed me soms twijfelen. Nu vind ik het heel fijn om in deze periode van mijn leven, met een kleine baby, rust te hebben.”

Tim: “Het is ergens heel raar om iets wat je graag doet stop te zetten. Maar terugkijkend op die periode was het een tijd van vele onzekerheden – en die zijn vandaag weg. Nu ligt de focus op nieuwe horizonten verkennen. Voor hetzelfde geld komt er gewoon weer goesting om hetzelfde te doen en dan is dat ook weer goed. We staan eigenlijk overal voor open.”

Sofie: “We maken nog het tweede seizoen van Billie vs Benjamin, dus ik ben nog wel aan het werk, maar in mijn eigen tempo. Ik heb nog een dagelijkse to-do lijst, dat maakt de overgang minder groot.”

Tim: “Ik had me voorgenomen om meer gitaar te spelen, maar dat komt er bijna niet van. Ik moet mijn agenda echt bewaken. Je pakt ook voor alles meer tijd: opstaan, kindje klaarmaken voor de crèche, alles duurt een uur langer omdat het kan. We beseffen heel goed dat het een luxe is. Na een lang en gevoelig proces is er nu tijd om neer te dalen. Dit weekend vertrekken we op vakantie. We gaan zes weken…”

Sofie: “... nog minder doen!”

“Je leven wordt niet makkelijker als je over jezelf gaat nadenken, maar het wordt altijd rijker”

Tim: “En volgend jaar willen we een grote reis maken door India. We gaan toeristische trekpleisters bezoeken, maar we gaan er ook naartoe om te mediteren. We willen meer uit het leven halen dan enkel een carrière. Mijn grootste les van de afgelopen tijd is dat alles om intentie draait: met je contacten, met vrienden, met een taak die je uitvoert.”

Sofie: “Een van mijn intenties voor het nieuwe jaar is om me minder te schamen om over spiritualiteit te praten. Als mensen over persoonlijke groei praten, is dat vaak ‘met aanhalingstekens’. Het wordt heel zweverig bevonden, maar werken aan mijn persoonlijke groei is iets wat me helpt.”

Tim: “Je leven wordt niet makkelijker als je over je zelf gaat nadenken, maar het wordt altijd rijker. Het is mijn verantwoordelijkheid, ook als vader tegenover mijn kinderen, om te werken aan mijn eigen geluk; dat heeft hoe dan ook een weerslag op hen.”

Lees ook

Door: Els Keymeulen en Kristin Stoffels & beeld: Jan Vandevyver

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content