Home Mode Tips and tricks voor het kiezen van de perfecte bh

Tips and tricks voor het kiezen van de perfecte bh

Tips and tricks voor het kiezen van de perfecte bh

De zoektocht naar de perfecte bh: onmogelijk of niet? Helemaal niet! Wij geven je tips and tricks hoe je de juiste bh kan vinden, want jouw perfecte bh vinden is een echte queeste. 

1. Kies de juiste maat!

Koop je bh zeker groot genoeg. Hoe weet je dat je bh past? Pas de truc met de vingers toe! Stop twee vingers achter je behaband. Als je er moeilijk twee vingers tussen krijgt dan is het tijd dat je voor maatje groter kiest. Krijg je er meer dan twee vingers tussen dan koop je beter een kleinere bh. Een te grote bh geeft je borsten immers te weinig steun.

2. Kijk of jouw bh juist zit.

De perfecte bh mag op je rug zeker niet hoger zitten dan de beugels aan de voorkant. De cup mag niet te strak zitten, maar ook niet te los. De beugels liggen mooi op je huid en drukken je borsten niet plat. De schouderbandjes mogen niet insnijden, maar zeker ook niet afvallen.  Een pure evenwichtsoefening dus. 

3. Ga niet te goedkoop.

Een matching lingeriesetje kost inderdaad soms een fortuin. Maar probeer toch niet te goedkoop te gaan. Hoe goedkoper de bh, hoe minder de kwaliteit in de meeste gevallen. Een minder kwalitatieve bh zorgt voor minder steun en dat kunnen je borsten juist wel gebruiken.

bh

4. Vraag raad.

Denk niet altijd dat je het beter weet. Het vinden van je ideale bh-maat is moeilijker gedacht. Reageer dus niet hysterisch wanneer de verkoopster van de lingeriewinkel nog eens je pashokje binnenvalt, maar laat je helpen en vraag raad. Zij weten immers perfect wanneer een bh je als gegoten zit.

5. Beweeg voor je koopt.

Héél belangrijk: beweeg vooraleer je een bh koopt. Je kan je bh het best eerst eens testen door te bewegen in het pashokje. Als een bh dan al goed zit, is de kans groot dat je er niemand weinig tot geen last van zelf hebben.

Lees ook: