2. Begin van mijn carrière als model

“Een vriendin van mij volgde een opleiding tot styliste en zij vroeg me om model te staan voor haar portfolio. Ik zat toen in mijn laatste jaar middelbaar. De fotograaf scoutte toen nieuwe gezichten voor een modellebureau. Ik ben langsgegaan en een week later had ik mijn eerste job te pakken. Het is niet zo dat je van de ene dag op de andere voor de grootste magazines werkt. Het was ook nooit mijn grote droom om model te worden. Ik vond het vooral leuk omdat de job leuke reizen inhoudt en goed te combineren viel met school en uitgaan.”

3. Het overlijden van mijn grootmoeder

“De band met mijn grootmoeder is altijd belangrijk voor mij geweest. Ze was een sterke vrouw, haar overlijden viel me dan ook enorm zwaar. Ik heb niet echt rolmodellen, maar als ik drie vrouwen zou moeten noemen die mij inspireren, dan zijn het mijn oma, Frida Kahlo en Michelle Obama. Frida voor hoe ze de wereld zag, haar creativiteit en de onvoorwaardelijke liefde voor haar man. Michelle voor haar strijdvaardigheid en haar eigen stem. Het is moeilijk om een label op mijn eigen stijl te plakken. Ik observeer veel en ben niet bezig met trends. Ik haal eerder inspiratie uit de mensen en dingen die ik rond mij zie. Ik zie mijzelf eerder als edgy, maar toch vrouwelijk. Ik hou het meest van de esthetiek en sfeer van de sixties, early seventies en de jaren 80.”

1 2
bekijk op één pagina

Lees het volledige interview met Yana, bekijk de prachtige modebeelden uit Sri Lanka en ontdek de nieuwste zomertrends in het grote modenummer van Feeling. Sinds 14 februari in de winkel!