Home Mode Welke Belgische designers kleden de sterren?

Welke Belgische designers kleden de sterren?

Welke Belgische designers kleden de sterren?

Het is geen geheim dat de sterren houden van Belgische designers. Raf Simons, Dries Van Noten, Anthony Vaccarello zijn er maar enkelen. Lees hier de favoriete Belgische designers van de grote sterren.

Hyein Seo

Eigenlijk is ze Koreaanse, maar omdat ze in 2014 afstudeerde aan de Antwerpse Modeacademie mogen we haar ook wel een beetje ‘van ons’ noemen. Haar afstudeercollectie ‘Bad Education’ trok vrijwel meteen de aandacht van rebel Rihanna. Bomber jasjes, faux fur, trashy hemdjes en witte schoenen of t-shirts met uitdagende prints, Hyein Seo doet het allemaal. Ze was al een favoriet bij de zangeres toen ze nog studeerde!

Rihanna draagt Hyein Seo

Clio Goldbrenner

De immer stijlvolle actrice Sharon Stone kiest graag voor de handtasontwerpen van onze eigenste Clio Goldbrenner. De Brusselse bracht vier jaar geleden een eigen handtassenlijn op de markt en is sindsdien terug te vinden in verschillende high-end verkooppunten in België, maar bijvoorbeeld ook in de Parijse Galeries Lafayette. Ook de Belgische actrice Marie Gillain, modeblogster Sofie Valkiers en de Franse actrice Ana Girardot hebben een exemplaar.

Marie Gillain met een Clio Goldbrenner

Sofie Valkiers met een Clio Goldbrenner

Casper Werner 

Al hebben we de naam Casper Werner nog niet vaak gehoord, toch werd hij al opgemerkt door la Lady Gaga. De ster is fan van de ontwerpen van Werner, net afgestudeerd aan de Antwerpse Modeacademie. Tijdens een avondje uit op restaurant droeg ze één van de blazers uit zijn afstudeercollectie.

Lady Gaga met Casper Werner

Doriane van Overeem

Ciara attendeerde Paris Fashion Week met een roze mohear sweater van niemand minder dan de Belgische modeontwerpster Doriane van Overeem. Het jonge talent studeerde in 2013 af aan de Brusselse academie La Cambre en was al eerder te zien op een tentoonstelling in de Galeries Lafayette en op de modeweken van New York, LA en Londen.

Ciara in Doriane van Overeem

Emilie Duchêne

De gepersonaliseerde juweeltjes van Emilie Duchêne zijn een hit bij de sterren. Onder het merk Thea Jewelry ontwerpt ze ringen, armbanden en kettingen voor mannen, vrouwen en kinderen. Emilie werkte al samen met grote merken als Victoria’s Secret, Estee Lauder en L’Oréal. Jessica Alba, Miranda Kerr, Nicole Scherzinger, de Kardashians, Beyoncé, allemaal dragen ze een juweel made in Antwerp.

Thea Jewelry voor Khloé Kardashian

Filles à Papa

De Luikse zussen Carol en Sarah Piron startten in 2009 het label Filles à Papa, een verrassend Belgisch merk van felle kleuren, schreeuwerige prints, opvallende letterwoorden. Een beetje rebels, zeer eigentijds en erg geliefd bij sterren als Ellie Goulding en Rita Ora. Queen B koos zelfs voor een leopard vestje van Filles à Papa bij de opname van de trailer voor haar wereldtour met manlief Jay Z.

Beyoncé in Filles à papa

Rita Ora in Filles à Papa

Louise Leconte

Louise Leconte is een pupil van de Brusselse modeacademie La Cambre en studeerde af in 2012. Haar roots liggen in Parijs, maar na vijf jaar wonen in Brussel mogen we haar als een rasechte Belgische beschouwen. Haar ontwerpen bestaan uit verrassende creaties van leer, waaronder een leren jurk. Lady Germanotta (Lady Gaga) is een grote fan.

Lady Gaga in Louise Leconte

Wim Bruynooghe

Kunst en mode komen samen in de ontwerpen van Wim Bruynooghe. Zijn collective bestaat vooral uit stukken van jersey. Minimalistisch mooi en erg Belgisch. Conchita Wurst, Eurosonghype van 2014, wordt graag gezien in de kledingstukken van Wim Bruynooghe.

Conchita Wurst & Wim Bruynooghe

Ben je verrast door het grote aantal Belgische designers met bekende labels? Ontdekt hier nog meer Belgisch talent.