Wereldpremière van de nieuwe James Bond-film in Londen: zij schitterden op de rode loper

Maar liefst drie keer moest de première van de nieuwe Bond-film – die meteen ook de laatste zal worden voor 007 van dienst Daniel Craig (53) – worden uitgesteld, maar gisteravond was het dan toch zover. Met veel bravoure en met veel indrukwekkend volk op de rode loper werd de film voor de eerste keer aan het grote publiek voorgesteld. Hoe dat eraan toeging? Met veel glitter en glamour én een paar Britse Royals strak in het pak natuurlijk.

Rode loper: échte Bond-girls en bling

Eindelijk werd de langverwachte vijfentwintigste Bond-film ‘No Time to Die’ gisteren losgelaten op het grote publiek. Daar van de film – die eigenlijk al in november 2019 in de zalen had moeten verschijnen – verwacht wordt dat hij de bioscoopsector postcorona eindelijk weer écht op gang zal trekken, mocht dat met wat extra glitter en glamour verlopen. En dat was niet enkel te zien aan de indrukwekkende gastenlijst, maar ook aan hun outfits. Sterren van de avond waren uiteraard Kate Middleton en Prins William die voor de gelegenheid respectievelijk in een schitterende gouden glitterjurk en een zwart fluwelen maatpak met strik de rode loper op mochten.

Ook Williams vader Prins Charles, die blijkbaar een grote James Bond-fan is en lid van de The British Film Institute, en zijn vrouw Camilla waren geïnviteerd.

Lea Seydoux en Lashana Lynch

Naast onze royals kwamen ook de acteurs uit de film zelf natuurlijk strak in het pak opdagen. Daniel Craig, die voor de vijfde en laatste keer in de huid van Bond mocht kruipen, ging anders dan de meeste andere aanwezige mannen niet voor zwart, maar wel voor een fluwelen vest in wijnrood met strik. Bond-girl van vlees en bloed Lea Seydoux ging voor een wit kleed met cape en steentjes van Louis Vuitton.

Lashana Lynch, de agente die aan het eind van de film haar licence to kill verwerft nadat de huidige Bond met pensioen vertrekt, koos indrukwekkende architecturale jurk van de Britse Vivienne Westwood.

Bondsong: Billie Eilish en broer Finneas

Wie uiteraard ook niet op de rode loper van de Royal Albert Hall konden ontbreken, waren 19-jarig pop- en modefenomeen Billie Eilish en haar broer Finneas. Het muzikale duo verzorgde immers de soundtrack van de 25ste Bondfilm. Billie deed dat in een opvallende glitterblouse met bijbehorende pantalon én een paar fraaie Gucci-muiltjes. Haar broer in een all black mysterieuze smoking.

Nog meer schoon volk op de rode loper:

Ana de Armas

Ana de Armas

Ana de Armas

De Spaans-Cubaanse actrice mag in ‘No time to die’ de rol van vrouwelijke dubbelagente en bloedmooie Bond-girl bij uitstek voor haar rekening nemen.

Phoebe Waller-Bridge

Phoebe Waller-Bridge

Phoebe Waller-Bridge

Scenariste en brein achter de geniale serie Fleabag Phoebe Waller-Bridge werd door de gebruikelijke Bond-scenaristen ingehuurd om het script wat op te poetsen en de vrouwelijke personages wat meer invulling te geven. Dat laatste deed ze trouwens met succes: de rollen van Lea Seydoux en Ana de Armas kregen in deze film veel meer beet en diepgang mee: échte vrouwen, met échte levens en echte verhaallijnen op de achtergrond.

Naomi Harris

Naomi Harris

Naomi Harris

Ben Whishaw

Ben Whishaw

Ben Whishaw

Ook Ben Wishaw die al een aantal films lang de rol van Q voor z’n rekening neemt, kon niet ontbreken.

Emma Raducanu

Emma Raducanu

Emma Raducanu

De meest verrassende verschijning van de avond misschien, was Emma Raducanu. Ook de jonge, amper 18-jarige tennisspeelster die onlangs nog vriend en vijand verraste door op de US Open met de hoofdprijs aan de haal te gaan, mocht een zitje uitkiezen.

Rami Malek

Rami Malek

Rami Malek

Ook ‘booswicht’ uit de film van dienst Rami Malek verscheen spik en span op de rode loper.

Jason Momoa

Jason Momoa

Jason Momoa

Game of Thrones-acteur Jason Momoa kwam als een van de allereerste gegadigden de nieuwe Bondfilm aanschouwen in het gezelschap van zijn twee kinderen.

Meer lezen over films en celebs:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content