Wij testten enkele kledingstomers en gaven ze een score op 10

Lise Milbou
Lise Milbou Lifestylejournalist

Een hekel aan strijken? Je bent niet de enige: uit onderzoek van Philips blijkt dat zo’n 45% de strijk liever links laat. Dus waren wij benieuwd naar de ‘huishoudhype’ van millennials: een kledingstomer. Onze redactie schakelde een testteam in om enkele bestsellers te keuren. Hun verdict.

5 x kledingstomers uitgetest

Lezeres Natasja is fan van de ‘Steam&Go’ van Philips

Lezeres Natasja is fan van de 'Steam&Go' van Philips

Lezeres Natasja is fan van de ‘Steam&Go’ van Philips

Vanwaar je keuze? “Omdat ik strijken een tijdrovende taak vind, zocht ik naar iets dat snel en efficiënt mijn kledij kon oplappen. Een rondje googelen en reviews checken, bracht me bij deze Steam&Go van Philips.”

Ik gebruik hem wanneer... “ik minder dan 10 stuks moet ‘ontkreuken’ of een verrimpeld kledingstuk diezelfde dag nog wil aandoen. Ik neem hem ook altijd mee op reis.”

“De kledingstomer wordt geleverd met een warmtebestendige tas én handschoen om te voorkomen dat de hete stoom je handen raakt.”

Plus- en minpunten: “De kledingstomer wordt geleverd met een warmtebestendige tas én handschoen om te voorkomen dat de hete stoom je handen raakt. Je draagt deze aan de hand waarmee je jouw kledingstuk strak trekt. De stoom is super krachtig waardoor een jurkje al na 2 minuten volledig glad is. Al moet je na zowat elk kledingstuk het waterreservoir wel opnieuw vullen. De stomer is ook vrij groot waardoor-ie wat extra plaats vraagt in je koffer.”

Inhoud waterreservoir: 70 ml.

Score: 7,5/10, omwille van het kleine reservoir en de iets hogere prijs.

€ 79,99 o.a. via philips.be.

Lezeres Fran stoomt met de ‘S-Nomad Plus’ van SteamOne

Lezeres Fran stoomt met de 'S-Nomad Plus' van SteamOne

Lezeres Fran stoomt met de ‘S-Nomad Plus’ van SteamOne

Vanwaar je keuze? “Ik koos deze steamer omdat ik hoorde van een collega dat ze er heel tevreden van was. Ik vond het design ook meteen mooier dan de meeste andere steamers.”

Ik gebruik hem voor... “Ik ben van het type dat haar kledingstukken ongestreken in de kast legt, dus een steamer is perfect om snel dat ene jurkje of die broek te stomen, vlak voordat ik ’t wil aandoen.”

“De stomer is in 60 seconden gebruiksklaar en heeft een lang snoer waardoor je hem op elke plek kan gebruiken.”

Plus- en minpunten: “De stomer is in 60 seconden gebruiksklaar en heeft een lang snoer waardoor je hem op elke plek kan gebruiken. Elk kledingstuk vraagt één à twee minuutjes tijd. Het effect is niet zo glad en stijf als met een strijkijzer maar zeker goed genoeg.”

Tip: “Zorg ervoor dat je jouw kledingstuk op een kapstok én op een stevige plek hangt. Probeer je kledingstuk verder zoveel mogelijk strak te houden.”

Inhoud waterreservoir: 150 ml.

Mijn score: 8/10.

€ 82 (i.p.v. € 74,99) o.a. via bol.com.

Lezeres Hanne kocht de ‘3000 Series handstomer’ van Philips

Lezeres Hanne kocht de '3000 Series handstomer' van Philips

Lezeres Hanne kocht de ‘3000 Series handstomer’ van Philips

Vanwaar je keuze? “Ik zocht een hand-/reisstomer om in te zetten ‘in nood’. Deze was goedkoop (op de Lidl Webshop vind je hem nu zelfs aan € 29!) maar had online toch heel wat goeie reviews.”

Ik gebruik hem voor... “drie dingen. 1) Als ik geen tijd meer heb om mijn strijkijzer boven te halen en toch een basisstuk gestreken wil. Na 30 seconden is het toestel warm en kan je meteen beginnen stomen. Ik doe ongeveer anderhalve minuten over een T-shirt en drie minuten over een jurkje. 2) Ook op reis is hij handig, als mijn kledingstuk terug enkele kreuken bevat door het op te vouwen en in een valies te vervoeren. 3) Ook als ik naar een feest moet en mijn outfit nog een laatste keer wil bijstomen na het auto-vervoer.”

“Ik zocht een hand-/reisstomer om te gebruiken ‘in nood’. Deze was goedkoop maar had online toch heel wat goeie reviews.”

Plus- en minpunten: “Deze handstomer is vooral geschikt als reisstomer of om één kledingstuk te stomen. Het waterreservoir is namelijk snel leeg (na ongeveer twee à drie kledingstukken) dus het is niet zo handig om dit te gebruiken voor al jouw kledij.”

Conclusie: “Deze stomer is minder krachtig dan een strijkijzer (zeker bij hardnekkige kreuken/moeilijke stoffen). Je mag dus niet verwachten dat je hetzelfde – perfecte – resultaat bekomt als bij een strijkijzer. Toch vind ik het een zeer handig toestelletje om in huis te hebben!”

Inhoud waterreservoir: 100 ml.

Mijn score: 8,5/10. De prijs-kwaliteit is top!

€ 39,99 o.a. via philips.be.

Lezeres Lotte koos voor de ‘Acces Steam Minute’ van Calor

Lezeres Lotte koos voor de 'Acces Steam Minute' van Calor

Lezeres Lotte koos voor de ‘Acces Steam Minute’ van Calor

Mijn hack: “Toen ik mijn trouwjurk kocht, kreeg ik de tip om gedistilleerd water in de stomer te doen. Dit om te voorkomen dat er geen kringen achterblijven op de gevoelige stof. Je koopt het gewoon in de supermarkt! Mijn trouwjurk was van zijde en tussen twee feesten door kon ik ‘m echt weer opvallend strakker krijgen. Daarvoor is zo’n kledingstomer echt ideaal!”

Ik gebruik hem voor... “blousejes die ik eerder al aanhad onder een jasje. Op drie minuten is de klus geklaard.”

“Toen ik mijn trouwjurk kocht, kreeg ik de tip om gedistilleerd water in de stomer te doen. Je koopt het gewoon in de supermarkt!”

Opgelet! “Ook al ga je maar twee minuten stomen, doe altijd je kleren uit! Je krijgt er wel degelijk brandwonden van...”

Conclusie: “Ik krijg mijn kledij niet zo strak als de strijk van de schoonmama maar zo’n stomer is goed genoeg voor een rondje meetings op kantoor!”

Inhoud waterreservoir: 150 ml. “Hiermee kan je zo’n 15 minuten stomen. Het water heeft een minuutje nodig om op te warmen.”

Mijn score: 9/10.

€ 49,95 o.a. bij Eldi.

Redactrice Lise gebruikte de ‘PerfectCare 9000 Series’ van Philips als stomer

Redactrice Lise gebruikte de 'PerfectCare 9000 Series' van Philips als stomer

Redactrice Lise gebruikte de ‘PerfectCare 9000 Series’ van Philips als stomer

Vanwaar je keuze? “Toen Philips met hun nieuwste strijkijzer kwam en ‘verticaal stomen’ een optie werd, onderwierp ik ‘m meteen aan de test. Het grote waterreservoir haal je er deze keer makkelijk af zodat je ‘m snel onder de kraan stopt om bij te vullen – handig!”

Ik gebruik hem om... “thuis mijn strijk te doen of een verkreukeld kledingstuk wat op te frissen.”

“Verticaal geeft hij niet zoveel stoom af waardoor je al snel 5 minuten nodig hebt. Afhankelijk van je armspieren is dat best vermoeiend want het toestel weegt wel wat.”

Plus- en minpunten: “Mijn gewone strijk is eens zo rap in orde dankzij een slimme temperatuur- en stoomfunctie. Wil je verticaal stomen dan gaat het wel iets moeizamer. Hou je hem recht, dan komt er niet heel veel stoom uit dus het duurt minstens 5 minuten om een kledingstuk volledig glad te krijgen. Afhankelijk van je armspieren is dat best vermoeiend want het toestel weegt wel wat. Mee in je koffer kan-ie overigens ook niet.”

Inhoud waterreservoir: 1800 ml, groot genoeg voor héél veel kledingstukken.

Score: “6,5/10 voor de stoomfunctie, 10/10 voor het strijkijzer zelf. Dankzij een nieuwe AI-technologie wéét het toestel wat je strijkt en geeft-ie precies de juiste warmte af.”

€ 699,99 o.a. via philips.be.

Ook uitgetest

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content