Komende zondag worden de belangrijkste filmprijzen van het jaar uitgereikt, de Oscars. Het event vindt plaats in het Dolby Theatre in Los Angeles en jaarlijks kijken heel wat A-listers uit naar het event (al is het maar voor de jurken). De spanning loop steeds op naarmate de beeldjes dichterbij komen, maar dit jaar lijkt er iemand roet in het eten te gooien…

Parasite als ‘Beste Film’

De Academy of Motion Picture Arts and Sciences maakte volgens sommigen per ongeluk met een tweet alle winnaars van de Oscars 2020 bekend. Terwijl er altijd wel wat voorspellingen online komen, viel deze toch wel op. De Academy twittert immers nooit een pronostiek én ze verwijderden de post dan ook weer als de bliksem.

Zoals dat gaat, is verwijderen op het internet – nu ja, niet écht verwijderen. Vanaf de eerste seconde blijft het rondcirkelen, zo ook met deze tweet die uiteraard al verschillende keren werd gedeeld.

Wie er volgens hen dan zou winnen? Parasite zou de Academy Award voor ‘Beste Film’ mee naar huis nemen, Sam Mendes die voor ‘Beste Regisseur’ en Joaquin Phoenix die voor ‘Beste Acteur’. Lijkt nog te kunnen kloppen ook!

‘De lijst van een gebruiker’

Maar volgens de Academy Awards was het wel degelijk een foutje. Hun verklaring? Ze postten per ongeluk een lijst van een gebruiker van hun Oscars Prediction Experience-tool, niet de lijst van de Oscars-organisatie zélf dus. Larie en apenkool, volgens veel fans en filmjournalisten.

Dit is trouwens niet de eerste blunder die rond de Awards hangt. Zo werd Moonlight ooit onterecht uitgeroepen als ‘Beste Film’ én droegen heel wat celebs al een opvallend – ahum – bizarre outfit.

Meer over de Oscars

Openingsbeeld: Getty Images