Heb jij heel het jaar door – zélfs na de dure feestdagen (want ach, het zijn tenslotte solden) – last van het Zalando-syndroom? Slecht nieuws, want die klikvinger, hunkering naar je winkelmandje en dolenthousiaste springbui wanneer de deurbel gaat, zullen niet snel genezen. Zeker nu het online modeplatform naast honderden toonaangevende labels ook nog eens een haute couture collectie in haar virtuele rekken legt…

Haute Cout-duurzaam

Na een samenwerking met het MOAM collective gaat Zalando opnieuw in zee met een Nederlandse modepartner. Deze keer slaat het Amsterdamse designerduo Viktor & Rolf aan het recycleren. Ze lanceren vanaf 1 februari 2018 met de hand herwerkte en kunstzinnig stukken waarvoor je jouw maandloon niet hoeft te plunderen.

Na de voorstelling van hun Haute Couture collectie op het Bread & Butter by Zalando festival  – waar jij volgend jaar trouwens ook front row kan zitten – kondigde het ontwerpersduo een samenwerking met de Duitse webshop aan. Viktor & Rolf kiest voor Zalando omdat ze het grote publiek meer bewust willen maken van het overschot aan stoffen in de modewereld.

Action Dolls Haute Couture in @elle_italia <3 VR #ViktorandRolfCouture

A post shared by Viktor&Rolf (@viktorandrolf) on

Hun designs staan dan ook volledig in het teken van duurzaamheid. Geretourneerde Zalando-items die niet meer door de retailer verkocht kunnen worden, zullen gerecycleerd worden in de vrouwencollectie van Viktor & Rolf. Resultaat? Een drukke en kleurrijke lijn in hun typsiche barokstijl die tegelijkertijd heel glamoureus en elegant is.

Bewuste stijl

De designersamenwerking is volgens Jolanda Smit, Head of Global Brand Communications, de eerste stap van Zalando richting een duurzamere manier van produceren: “Met deze samenwerking bieden wij onze consumenten een bewuste stijl aan. Het is ongelooflijk om te zien hoe Viktor & Rolf oude kleding veranderen in iets nieuws en moois. Het verlengt de levenscyclus van de mode.”

De capsulecollectie is vanaf 1 februari te koop op zalando.be en zal bestaan uit 17 unieke stuks waaronder eigenzinnige t-shirts en frivole jurkjes. Een handgemaakt haute-couture creatie scoor je al vanaf 50 euro. 

Mode in 2018