Gisteren, maandag 23 januari, vond dé Christian Dior Haute Couture Lente-Zomer 2017 show plaats. Spectaculair was het wel, want Maria Grazia Chiuri, gloednieuw Artistiek Directeur van de vrouwencollecties, tilde de fantasie van couture nét dat niveau hoger. Even nagenieten.

 

De laatste Victoria’s Secret lingerieshow gemist? Hier bekijk je de hoogtepunten nog eens opnieuw.

Grasgroen labyrint

Maria Grazia Chiuri inspireerde zich voor haar eerste Haute Couture seizoen op een grasgroen labyrint, en dat nam ze nogal letterlijk. Haar modetent streek neer in de tuinen van het Musée Rodin in Parijs. Binnenin geen subliem geharkte paden of fijngeknipte buxus, wél weelderige hagen en paadjes bedekt met bladeren en mos. Of: Chiuri‘s manier om naturalisme toe te voegen aan de fantasie van couture. ‘Ik wil niet dat het idee van dromen verloren gaat, maar ik wil er wel voor zorgen dat couture draagbaar wordt voor iedereen.’

Het labyrint is trouwens een metafoor van haar eigen leven en carrière. Na een lange loopbaan bij Valentino in Rome betreedt Maria Grazia Chiuri nu het pad van Huis Dior, bekleedt met bloemen, planten en allegorische beelden. Meteen ook een referentie aan Christian Dior’s verbeelding, want hij schreef ooit: “Na vrouwen, zijn bloemen de meest goddelijke creaties. Ze zijn zo delicaat en charmant, maar men moet ze met zorg behandelen”. Mooi, toch?

Poëtische ontwerpen

De collectie werd dan ook een mix van zuivere Italiaanse styling met het typische Diorisme. Nymphen betraden de Dior-paden in lage kittenheels en -boots, met lieflijke baljurken en een prachtig poetische hoofddeksels, ontworpen door Stephen Jones. Knap!

Dior Haute Couture SS 2017

Dior Haute Couture SS 2017

Dior Haute Couture SS 2017

Dior Haute Couture SS 2017

Dior Haute Couture SS 2017

Dior Haute Couture SS 2017

Dior Haute Couture SS 2017

Dior Haute Couture SS 2017

Dior Haute Couture SS 2017

Dior Haute Couture SS 2017

Dior Haute Couture SS 2017

Benieuwd hoe deze prachtige plissé stoffen tot stand zijn gekomen? Check hier deze behind-the-scenes video:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zo behouden topmodellen hun lichaam

Dit extreem dieet volgt Victoria’s Secret Angel Adriana Lima
Bij dit ontbijt zweert Victoria’s Secret Angel Candice Swanepoel
Zo komt Gisele Bündchen aan haar strak lichaam