Zien: Meghan Markle schittert in een jurk van Christopher John Rogers op de Image Awards

Afgelopen weekend vond de 53ste editie van de Image Awards plaats in Californië: een jaarlijkse uitreiking van cultuurprijzen aan people of colour, op vlak van film, televisie, muziek en literatuur. Bekende winnaars waren o.a. actrice en zangeres Jennifer Hudson, komiek Kevin Hart en acteur Will Smith. De echte ster van de avond, volgens ons? Meghan Markle. De hertogin van Sussex betrad het podium in een prachtige, felblauwe jurk van designer Christopher John Rogers, om er samen met Harry de President’s Award in ontvangst te nemen.

President’s Award

Zaterdagavond namen de hertog en hertogin van Sussex de President’s award mee naar huis ter ere van hun publieke diensten en hun steun aan goede doelen. Het koppel kreeg de award voor hun werk van de afgelopen twee jaar: in 2020 richtten ze samen de Archewell Foundation op, die zich inzet voor een wereldwijde, gelijke verdeling van het coronavaccin, vrouwengelijkheid en de Black Lives Matter-beweging. Meghan en Harry gaven aan enorm vereerd te zijn de award te mogen ontvangen.

Meghan Markle Harry

De eyecatcher van de avond: Meghan’s jurk

Tijdens de uitreiking waren onze ogen echter vooral gericht op Meghan’s jurk: een prachtig, one-shoulder exemplaar in verschillende tinten blauw, van New-Yorks designer Christopher John Rogers. Naast een gedurfde, kniehoge split, was de jurk vanachter voorzien van een subtiele, romantische sleep. De (27-jarige!) Rogers staat vooral bekend om zijn gedurfde designs en het veelvuldig gebruik van kleur, met fans zoals Michelle Obama, Lady Gaga en Adele, maar ook niemand minder dan de Amerikaanse vicepresident, Kamala Harris, werd vorig jaar gekleed door Rogers.

Harry ging daarnaast voor een klassieke look en verscheen in een zwarte smoking van de Engelse designer Ozwald Boateng. Zowel Meghan als Harry droegen kledij van zwarte designers tijdens de uitreikingen op 26 februari.

Meghan Markle en Harry

Meer mode

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content