De herfst kruipt stilletjes ons land binnen en dat wil zeggen: af en toe een regenbui. Toch moéten we de deur uit – het werk komt jammer genoeg niet met z’n pluutje tot bij ons – en daarom tipt Feeling de beste manieren om jezelf te beschermen tegen de druppels. Go a-hat!

Moet je nog gaan joggen maar regent het dat het giet? Deze 5 redenen overhalen je ongetwijfeld om tòch je sportoutfit aan te trekken bij regenweer.

1. Waterafstotende jas

De perfecte winterjas is lekker warm, zit als gegoten én: is waterdicht. Zorg er zeker voor dat de kap van je regenvest stevig kan worden aangetrokken. Zo wordt je zicht zeker niet belemmerd tijdens het fietsen of stappen.

2. Hoedje op!

Beertje Paddington was al laaaang voor op z’n tijd want regenhoedjes zijn nu meer dan ooit fashionable. Bescherm je kapsel tegen wind en fikse regenbuien met een leuke tulbandmuts of plastieken hoed. Bind je haar in een lage staart of knot en knoop je sjaal goed dicht zodat je kapsel nog piekfijn ligt als je op jouw afspraak toekomt.

3. Bescherm je spullen

Als je doorheen de buien wandelt, worden je spullen na een tijdje nat, logisch. Om dit te vermijden kan je best een waterdichte rugzak of handtas uit leer aanschaffen. Die zijn makkelijk weer droog te maken langs de buitenkant en laten geen water door.

4. Druppeldichte schoenen

Ook natte voeten kan je moeilijk voorkomen. Toch kan het soort schoenen dat je draagt bij regenweer al veel doen. Kies voor leren schoenen, rubberen zolen en waterafstotende materialen. Don’t: suède of stofjes waar het water inkruipt. Om écht zeker te zijn kan je altijd kleine plastieken vuilzakjes rond je voeten binden met een touw of elastiek.

Waterdichte jas

Rains
€ 99,95 – Bekijk het hier

Tulband muts

Becksöndergaard
€ 35 – Bekijk het hier

Leren handtas met studs

Abro
€ 359 – Bekijk het hier

Donkergroen leren tasje

Fabienne Chapot
€ 129,99 – Bekijk het hier

Metallic sneaker met rubberen zool

Tod’s
€ 490 – Bekijk het hier

Mocassin met rubberen zool

Fratelli Rossetti
€ 290 – Bekijk het hier

Enkellaarsjes met anti-slip zool

Attilio Giusti
€ 305 – Bekijk het hier

 

FOTO: Stutterheim Raincoats x Garance Doré Studio

Trends voor het najaar