Trends uit het verleden interesseren ons dit seizoen meer dan die uit de toekomst. Onder het motto ‘vroeger was alles beter’ herlanceren wij dé hit uit de nineties: de slip dress.

1. Het origineel

Misschien eerst even een lesje modeterminologie. Een slip dress is een jurk die lijkt op een onderjurk, maar wordt gedragen als bovenjurk. Kernelementen zijn spaghettibandjes en een ‘bias cut’ of schuin gesneden coupe. De slip dress is lang uit de gratie geweest, maar is nu helemaal terug, met dank aan de huidige nineties revival. Dé look van de nineties was namelijk – jawel – een slip dress, met daaronder een T-shirt. Kate Moss droeg niks anders, Winona Ryder en Drew Barrymore ook niet.

Verder lezen?
Wil je graag verder lezen en ongelimiteerd genieten van al onze artikels? Maak dan snel een account aan en stap binnen in de wereld van Feeling.
Maak een gratis profiel aan in nog geen minuut en krijg toegang tot alle Feeling artikels.

Stijlgids

Wij bij Feeling weten dat kleren superkrachten hebben. Daarom verzamelde ons modeteam een echte stijlbijbel voor het nieuwe seizoen, met extra aandacht voor Belgische merken en lokale webshops. Bekijk onze stijlgids voor de zomer van 2020 hier.

Meer lezen over mode en trends:

Tekst: Els Keymeulen – Foto’s: Giel Domen – Openingsbeeld: GettyImages.