Zo draag je de nineties slip dress op twee verschillende manieren

Trends uit het verleden interesseren ons dit seizoen meer dan die uit de toekomst. Onder het motto ‘vroeger was alles beter’ herlanceren wij dé hit uit de nineties: de slip dress.

1. Het origineel

Misschien eerst even een lesje modeterminologie. Een slip dress is een jurk die lijkt op een onderjurk, maar wordt gedragen als bovenjurk. Kernelementen zijn spaghettibandjes en een ‘bias cut’ of schuin gesneden coupe. De slip dress is lang uit de gratie geweest, maar is nu helemaal terug, met dank aan de huidige nineties revival. Dé look van de nineties was namelijk – jawel – een slip dress, met daaronder een T-shirt. Kate Moss droeg niks anders, Winona Ryder en Drew Barrymore ook niet.

Nineties-slip-dress
Jurk (BSB Jeans, € 111). Witte body (American Vintage, € 55). Spijkerjasje (Wrangler, € 99,95). Handtas (SamsØe & SamsØe, € 249).

Chef-mode Els Keymeulen: “De slip dress is redelijk genadeloos, want dusdanig geknipt dat elk hobbeltje – laat staan love handle – extra opvalt. Vervelend, want de slip dress is én supercool én supervrouwelijk, we willen ’m dus wel aan dit jaar. Als je de topjurk uit de nineties straks op z’n nineties wilt dragen, dan moet er een T-shirt onder. Zoek iets in een matchende tint, en koop je shirt niet oversized, want dan komt het helemaal niet goed met al die bobbels. Onze truc voor een flatterend silhouet? Een mouwloos jasje eroverheen: wel zo comfortabel voor vrouwen van vlees en bloed.”

2. Als sexy rok

Nineties-slip-dress
Jurk (BSB Jeans, € 111). Zwarte blazer (Pinko, € 165). Oorbellen (Guillory, € 199). Riem (Pinko, € 56). Handtas (Pinko, € 165). Enkellaarsjes (Sarah de Saint Hubert, € 675).

De onderkant van een slip dress – de rok, dus – is sexy op zichzelf: doorgaans een vloeiende stof, met split en aansluitende coupe. Prima idee dus om heel de bovenkant te bedekken en enkel op de onderkant te focussen. Balanceer met contrasterende kleuren, scherpe accessoires en een bedekte bovenkant: uitermate geschikt voor zomerdagen waarop je naar kantoor moet.

Stijlgids

Wij bij Feeling weten dat kleren superkrachten hebben. Daarom verzamelde ons modeteam een echte stijlbijbel voor het nieuwe seizoen, met extra aandacht voor Belgische merken en lokale webshops. Bekijk onze stijlgids voor de zomer van 2020 hier.

Meer lezen over mode en trends:

Tekst: Els Keymeulen – Foto’s: Giel Domen – Openingsbeeld: GettyImages.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content