De ballerina werkt al een tijdje aan z’n comeback en in 2020 lijkt-ie weer volledig door te breken. Mede dankzij Alexa Chung, die de flat van onder het stof haalde en er een moderne twist aan geeft. Kijk even mee.

Fonkelballerina’s

Op 3 februari 2020 verscheen de Britse it-girl in New York met een paar eyecatching ballerina’s van het Milanese merk Vivetta. Tijdens een perstour van haar gloednieuwe Netflix-serie Next in Fashion, droeg de fashionista haar typische signature look: een knalgroene pantalon met minimalistische blouse en camel coat van het Italiaanse luxelabel Gucci. Haar accessoire? Twee fonkelende ballerina’s met parels, strikje en diamanten on top.

Alexa Chung ballerina's

Chung geeft dus schwung aan de oldskool ballerina en dit is niet de eerste keer. Ze bleef over het algemeen héél trouw aan de platte schoen en droeg ze vorige zomer zelfs onder een galajurk. Tijdens de heropening van de Chopard boetiek in Bond Street, kwamen er onder haar roestkleurige maxi een paar zwarte ballerina’s met diamanten riempje piepen.

ballerina's

Ook Kate Moss en Bottega zijn fan

Alexa Chung is trouwens niet de enige celeb die van een balletschoentje houdt. Ook topmodel Kate Moss bewijst al jàren dat de ballerina de perfecte stapper is voor on the go.

ballerina

Naast celebs, heeft ook luxelabel Bottega Veneta wat te maken met de comeback van de ballerina. Sinds Daniel Lee het roer van het modehuis overnam, gaf hij het klassieke schoentje een moderne twist, denk: amandelvormige neus en subtiele V-snit. Onder het motto ‘alles komt terug’ maar dan in de nòg betere vorm, verzamelden wij voor jou de leukste exemplaren.

Roze ballet flats

Bottega Veneta
€ 530 – Shop ze hier

Slingback ballerina’s

Mango
€ 59,99 – Shop ze hier

Leren ballerina’s met ketting

Zara
€ 79,95 – Shop ze hier

Leren flats met diamanten strap

Miu Miu
€ 653 – Shop ze hier

Geweven lace-up flats

& Other Stories
€ 99 – Shop ze hier

Beige suède ballerina’s

Flattered
€ 199 – Shop ze hier

Ballerina’s met parels

Jil Sander
€ 514 – Shop ze hier

Veterballerina’s

Toga Pulla
€ 375 – Shop ze hier

Witte lace-up flats

Charles & Keith
€ 65 – Shop ze hier

Fluwelen ballerina’s

Mango
€ 29,99 – Shop ze hier

Roze met zwarte flats

Charles & Keith
€ 95 – Shop ze hier

Meer mode

Openingsbeeld: Getty Images