Home Mode 4 tips tegen zweetluchtjes in kleding

4 tips tegen zweetluchtjes in kleding

4 tips tegen zweetluchtjes in kleding

Zelfs als je favoriete kleding een wasbeurt heeft gehad, blijft er soms nog een zweetluchtje in hangen. Dankzij deze 4 tips maak jij komaf met die vervelende geur. 

1. Wees er op tijd bij

De geur van zweet wordt veroorzaakt door melkzuurbacteriën die pas na het transpireren gaan ruiken. Dé beste truc om zweetlucht uit je kleding te krijgen is dus simpelweg door het zo snel mogelijk na het transpireren te spoelen en te wassen. Laat het zeker niet te lang in de wasmand liggen, want zo krijgen de bacteriën vrij spel. En zo wordt het dus moeilijker om zowel zweetgeuren als vlekken uit kleren te verwijderen.

2. Gebruik soda

Toch nog een geurtje aan je kledingstuk? Laat het dan minimaal een uurtje weken in sodawater en was het daarna in de wasmachine. Let op: soda kan de kleur van je kleding aantasten, haal je bonte stukken er dus zeker na een uurtje uit. Witte stukken kun je langer laten weken. Wol en zijde behandel je maar beter niet met soda.

3. De truc met azijn

Ook azijn is een goed middeltje om geuren uit je kleding te verwijderen. Week je kledingstuk in een emmer azijn, liefst een hele nacht. Vergeet achteraf je kledingstuk niet te wassen in de wasmachine, anders krijg je een sterke azijngeur, en dat wil je natuurlijk ook niet.

4. Weg met bacteriën dankzij Dettol

Nog zo’n wondermiddeltje, Dettol. Week je kleding in een mengsel van 1/3 Dettol en 2/3 water, en laat dit minstens 1 tot 3 uur staan. Vervolgens was je je kledingstuk in de wasmachine. Ook gele vlekken, ontstaan door het zweten, verdwijnen dankzij het Dettolmengsel. Best wel even testen of de Dettol geen effect heeft op de kleur van je kledingstuk. Minder tijd? Doe een klein laagje Dettol in een wasbolletje met wat water. Plaats in de wasmachine en zoals altijd wasmiddel in het wasbakje doen. Nog een optie: Dettol mengen met water en in een plantenspuit doen. Trek je je kledingstuk uit, spuit dan een beetje in de oksels van de kleding. Laat even intrekken, was in de wasmachine en je favoriete blouse is weer helemaal fris.

Ahh, vakantie. Het perfecte moment om je kleerkast eens grondig onder handen te nemen. Toe aan een grote schoonmaak in je kleerkast? Hier lees je hoe je dat doet. 

Meer handige tips: