Zo maak je de perfecte foto van je kind

Kinderen hebben weinig geduld en laten zich niet zomaar regisseren. Een mooie en originele foto van hen maken is dus een hele opdracht. Met deze tips in het achterhoofd maak jij het perfecte kiekje van jouw oogappel!

 1. Maak foto’s op hun niveau. Als je je op dezelfde hoogte bevindt als je kind, is de kans groter dat hij/zij recht in de camera kijkt.  Tip: Vraag hen of ze zichzelf (of een ander figuurtje) kunnen zien in de lens, dan krijg je onmiddellijk oogcontact.
 2. Creëer het ‘over-de-schouder'-effect. Met de vorige tip krijg je een foto waarbij je kind volledig naar de camera is gedraaid. Maak nu enkele shots waarbij jij rond je kind beweegt.
 3. Zoom in. Door een close-up te maken, leg je het beste de gezichtsexpressies van je kind vast.
 4. Ga verder door de knieën. Leg je, eventueel samen met je baby, op je buik en ontdek hoe de wereld er van op de grond uitziet. De objecten die je daar vastlegt lijken plots gigantisch.
 5. Ga voor het vogelperspectief. Positioneer jezelf voorzichtig boven je kind met behulp van een stoel of trapje en fotografeer hen op alle mogelijke momenten: Tijdens het spelen, het dutje, badtijd,... Let wel op dat je je eigen voeten niet fotografeert.
 6. Vermijd geposeerde foto’s en leg vooral alledaagse dingen vast. Het lijkt onbelangrijk, maar het zijn mooie herinneringen voor later.
 7. Werk met reflecties. Je kind is zich op dat moment niet bewust van de foto en zo krijg je spontane beelden. Gewoon even rondkijken op zoek naar glanzende objecten of oppervlakken.
 8. Wees je bewust van de achtergrond. Hoe minder afleiding en drukte, hoe sterker het portret.
 9. Kweek geduld. Je bent natuurlijk nog altijd met kinderen aan het werk en jawel, zij laten zich niet regisseren. Babbel met je kind, wacht het juiste moment af en neem dan de camera tevoorschijn.
 10. Zet een stapje terug en geef je kind ruimte. Niets zo mooi als je kleintje fotograferen in zijn/haar grote wereld.
 11. Gebruik geen flits. Kinderen schrikken er vaak van en knijpen als gevolg hun oogjes dicht. Daarnaast zorgt de flash voor een kille foto. Maak je shots dus zo veel mogelijk bij natuurlijk daglicht.
 12. Zet jouw camera volledig klaar alvorens je je kind gaat fotograferen. Een kind heeft geen geduld om te wachten tot jouw camera volledig afgesteld staat.

Lees ook: 

Partner Content

Gesponsorde content