Home Mode Zo voorkom je gele vlekken op je witte shirts

Zo voorkom je gele vlekken op je witte shirts

Zo voorkom je gele vlekken op je witte shirts

Draag jij vaak witte t-shirts of tops? Gele vlekken onder je oksels op je favoriete kledingstuk? Dit is de oorzaak en dit kun je er tegen doen.

Onder je oksels ontstaan soms gele vlekken op je t-shirts, hemdjes of tops. De oorzaak is een combinatie van zweet en aluminium. Aluminium zit in je deodorant. Beetje ironisch, maar de je deodorant is dus mee verantwoordelijk voor die gele vlekken. Het aluminium komt in contact met de proteïnen uit je zweet en dat veroorzaakt die gele vlekken.

Hoe vermijd je gele kringen?

Verander van deodorant. Zo zijn er merken die beweren geen gele vlekken na te laten. Daarnaast kies je best voor een ‘gewone’ deodorant, die niet het zweten op zich tegengaat, maar wel de geurtjes. Een goede tip: lees de ingrediëntenlijst van je deodorant, en kies er eentje waar geen aluminium in zit.

Toch gele vlekken?

Dan kun je ze met azijn verwijderen. Meng daarvoor een eetlepel azijn met een kop water en laat je kledingstuk er een half uur in weken. Was het daarna zoals altijd. Let wel op, doe dit best onmiddellijk als je de gele vlekken hebt opgespoord, zo heb je het meeste kans op een vlekkeloos resultaat.

Wist je dat azijn ook een goede vervanger kan zijn voor je droogshampoo? Hier lees je er meer over.

Meer tips & tricks voor je kleding: