Good summer vibes! Geef positieve aandacht aan je body & mind

Advertorial

Advertorial

Het geheim van een zalige zomer? Tijd nemen om te genieten en dat geluk delen met anderen. Hoe? Door positieve aandacht te geven aan je body én mind. Met deze tips wordt de zomer van 2023 er eentje om nooit te vergeten.

Good vibes voor je body

 • Doe een powerwalk: wandel twee keer zo snel als normaal. Trek er zo’n 20 à 30 minuten voor uit en je zal merken hoe een gewone wandeling – naar de bakker, naar je werk, naar het station – je – letterlijk en figuurlijk – kracht geeft.
 • Haal het kind in je boven en ga touwtjespringen. Die repetitieve beweging heeft een rustgevende werking op je geest en je lichaam wordt er sterker van.
 • Stressy dag? Ontspan je tong. Duw haar tegen je gehemelte, hou je tong daar een paar tellen en ontspan. Voel je hoe de spieren van je kaak, je hals en je gezicht helemaal ontspannen?
 • Strek je uit als een kat: begin op je handen en knieën met een rechte ruggengraat, niet krom of hol, met je schouders boven je handen en je heupen boven je knieën. Adem in en welf je rug naar beneden, terwijl je je hoofd en je bovenlichaam opricht. Adem uit terwijl je je rug kromt en je bekken kantelt. Herhaal dat een paar keer. Voel je hoe je je ruggengraat ontlast?
 • Drink minstens zes glazen water per dag. Water, saai? Nee hoor! Voeg stukjes komkommer, citroen of limoen of een takje munt toe, en je zal ervan versteld staan hoe verschillend water kan smaken.

Good vibes voor je mind

Een positieve mindset maakt je gelukkiger. Als je optimisme en positiviteit uitstraalt, krijg je die terug. Good karma…

 • Sta open voor wat elke nieuwe dag je brengt. Kijk naar de wereld door de ogen van een kind, en denk in mogelijkheden.
 • Breng tijd door in de natuur. Of ga rollerskaten, hiken of muurklimmen: alles waarbij je flink in beweging bent, is ook goed voor je mind. Na 20 minuten intensief bewegen maakt je lichaam stofjes aan die ervoor zorgen dat je je goed voelt!
 • Omring je met mooie mensen en dingen. Kunst waar je blij van wordt, een playlist met mooie muziek, een museumbezoek, een concert of balletvoorstelling met een goede vriendin…
 • Doe eens iets onverwachts voor je buur of een kennis. Een ander helpen of plezier doen geeft zoveel voldoening.
 • Slik geen complimenten in, maar deel ze gul uit. Zo laat je anderen weten dat je hen waardeert.

Positieve aandacht voor je body én mind

Wat is good karma? Positiviteit uitstralen, goed zijn voor anderen en genieten van het leven… Met Ritual of Karma creëerde Rituals een lijn die die vreugde, schoonheid en zonnige vibes uitstraalt. De producten bevatten witte thee, lotusbloem en het vernieuwde Hydra-Boost Complex voor ultieme hydratatie. Goed voor je body en voor je mind…

De zonnegroet van Rituals

 1. Bereid je voor
  Met een lichte bodyscrub maak je je huid klaar voor de zon.
  Ritual of Karma Salt Bodyscrub (€ 15,90)
 2. Bescherm je
  Altijd, maar dan ook altijd bescherm je je huid in de zon, liefst met een hoge zonnefactor.
  Ritual of Karma Milky Spray SPF50 (€ 18,90)
 3. Cool down
  Koel je warme huid af onder een verfrissende douche.
  Ritual of Karma Body After Sun Cooling Shower Gel (€ 8,90)
 4. Voed en verzorg
  Vul het verloren vocht aan en voedt en verzorg je huid met een verkoelende after sun.
  Ritual of Karma After Sun Hydrating Lotion (€ 15,90)
 5. Straal!
  Een zachte glansolie voelt heerlijk op je huid en laat je stralen!
  Ritual of Karma Body Shimmer Oil (€ 20,90)

Spread happiness like confetti! Zo doen zij het

Kristien (58), runt een hotel: “Niet alles is rozengeur en maneschijn, maar ik kies er bewust voor om positief in het leven te staan. Na een drukke werkdag in het hotel thuiskomen en nog even in mijn moestuin aan de slag gaan. Of gewoon de dag appreciëren: ’s morgens opstaan, ramen opengooien, naar de vogeltjes luisteren en een frisse douche nemen. Dat zintuiglijke helpt me om open te staan voor de wereld. Ik omring me ook graag met positieve mensen. Met een groepje vrienden hebben we samen Heart for People opgericht: we organiseren elk jaar een event voor een goed doel. Good karma, dat is voor mij kiezen voor die positiviteit.”

Ans (40), leerkracht bijzonder onderwijs: “Om de jongeren met wie ik werk nog beter te kunnen helpen, volgde ik een opleiding mindfulness. Ondertussen is het voor mij een manier om bewuster van het leven te genieten. Door te focussen – op je ademhaling, op een gevoel, op een geluid – ontspant je lichaam en kom je dichter bij wie je bent en wat je voelt. Dat hoeft helemaal niet groots te zijn. Een koud glas water op een warme dag. In de tuin zitten met een goed boek. Genieten van het water op je huid in de douche en van het geluid van de spetterende druppels. Door bewust daarop te focussen, besef je pas dat geluk in kleine dingen zit.”

Joke (47), geef yoga- en pilateslessen:
“Op mijn 17de nam mijn moeder mij mee naar haar yogales. Dat was zó ontspannend. Yoga is met jezelf in contact komen. Als je in die flow raakt, dan vind je rust. Yoga zorgt ervoor dat ik me goed voel in mijn vel. Ik begin de dag graag met een koude douche, dat maakt me wakker en jaagt negatieve gedachten weg. ’s Morgens de zonnegroet doen, warmt mijn lichaam op en stimuleert me om me gelukkig te voelen. Yoga maakt me bewuster van alles, die zelfkennis zorgt ervoor dat ik anderen ook kan helpen als ik zelf yogalessen geef. Daarom deel ik de positiviteit die yoga me geeft, graag met anderen.”

GOOD KARMA! Een zomercadeau voor jou

Met deze voucher krijg je 5 euro korting op de Ritual of Karma collectie bij een aankoop vanaf 35 euro.

Geldig van 1 juni t/m 31 augustus 2023. Alleen geldig in België. Geldig in Rituals winkels en online met kortingscode: RitualofKarma010623!

Niet geldig in outlets, de Rituals app of in combinatie met andere promoties. Maximaal één voucher per persoon. Geldig op het volledige assortiment. Bekijk de voorwaarden op rituals.com/promo-terms.

www.rituals.com