Advertorial
Noilly Prat, de Franse vermout die zich perfect laat mixen tot een feestelijke cocktail
Vermout is een heerlijk veelzijdig drankje: je drinkt het puur met ijs of je mixt het tot een klassieke of vernieuwende cocktail. De iconische Noilly Prat is een Franse vermout die wordt gemaakt in Marseillan, een typisch Zuid-Frans stadje aan de Middellandse Zee. Deze verrijkte wijn krijgt extra smaaklagen door het infuseren met kruiden, citrusschil en specerijen. In de klassieker NOILLY PRAT ORIGINAL DRY proef je zachte kamille, bittere sinaasappel en elegante vlierbloesem. In de NOILLY PRAT AMBRÉ ontdek je dan weer zwoele rozenknopjes, pittige koriander en verwarmende kardemom en kaneel.
Verras je gasten met droge vermout & kraakverse oesters
Je denkt bij een bord oesters al snel aan een klassiek glas champagne, toch is een ijskoude witte vermout een perfecte match met deze zilte zeevruchten. Je serveert de vermout on the rocks of mixt er een aperitiefcocktail van. Ook leuk om je gasten voor te schotelen: een oester in de schelp waarop je een scheutje Noilly Prat Original Dry schenkt; een hapje om niet snel te vergeten!
Cocktail hour met Noilly Prat
Befaamde mixoloog Paul Morel ontwikkelde twee spannende cocktailrecepten waarmee ook jij kan uitpakken dit eindejaar. Beide cocktails kan je perfect serveren op zichzelf of in combinatie met oesters.
CITRUS SPRITZ BY PAUL MOREL
Een parelend drankje dat kruidige vermout combineert met frisse champagne
- 50 cl Limoncello di Capri
- 50 cl Noilly Prat Original Dry
Combineer de dranken en bewaar in een glazen fles in de koelkast.
- 5 cl van de limoncello-vermoutinfusie
- 1,5 cl vers citroensap, gezeefd
- 7 cl Champagne Nicolas Feuillatte Grande Réserve Brut
Combineer de infusie en het citroensap. Schenk uit in een coupe of wijnglas.
Decoreer met een frisse smaakmaker zoals zeste van citroen of yuzu, blaadjes citroenverbena of citroenmelisse. Top af met de champagne.
- TIP: Vervang voor een extra feestelijke (Japanse) toets het citroensap door yuzusap.
GIN FIZZ BY PAUL MOREL
Een florale longdrink die verse citrus combineert met spannende specerijen.
- 20 cl Roku gin
- 30 cl Noilly Prat Ambré
- 30 cl Belvoir Elderflower cordial
- 20 cl vers limoensap, gezeefd
Combineer alle ingrediënten en bottel in een glazen fles. Bewaar in de koeling.
Voor de cocktail:
- 7 cl van de gekoelde gin-vermoutinfusie
- 3 cl tonic
- 3 cl soda
- 1 cl eiwit
Shake de infusie met het eiwit zonder ijs. Voeg ijsblokjes toe en shake nogmaals tot de cocktail ijskoud is. Voeg de tonic en de soda toe. Giet door een fijne zeef in een longdrink glas.
Voor meer info klik hier.