Advertorial

Noilly Prat, jouw bondgenoot voor de lekkerste cocktails

Noilly Prat is een iconische vermouth uit Marseillan, een lieflijk Zuid-Frans stadje aan de Middellandse Zee. De zeelucht geeft een bijzondere zilte toets aan de verrijkte wijn, die er rijpt op houten vaten. Extra smaaklagen worden toegevoegd door kruiden, citrus en specerijen. Een ijskoude witte vermouth als aperitief is dan ook een perfecte match met zilte zeevruchten. Maar je shaket er even goed een geweldige cocktail van. Om zelf aan de slag te gaan, geven we inspiratie met drie spannende cocktailrecepten.

1) Dé authenthieke apero: Noilly Prat Original Dry on ice

Deze traditionele manier van Noilly Prat te schenken blijft een voortreffelijke keuze. Door de vermouth zuiver en op ijs te drinken proef je alle aroma’s van zachte kamille, bittere sinaasappel en elegante vlierbloesem. En hoewel je er misschien niet meteen aan zou denken is dit droge aperitief een fantastische match met een bord zilte oesters.

Ingrediënten:

  • 75 ml Noilly Prat Original Dry
  • 1 citroenzeste
  • 1 grote ijsbal

Methode:

  1. Giet de Noilly Prat Original Dry uit over de ijsbal in een wijnglas en roer één enkele keer.
  2. Knijp de citroenzeste uit boven het glas zodat de essentiële oliën vrijkomen.
  3. Garneer de cocktail met de citroenzeste.

TIP: Serveer met een heerlijk bordje oesters! Voor wie eens iets anders wil proberen of even geen glazen bij de hand heeft, giet de gekoelde Noilly Prat Original Dry over de geopende verse oester en… geniet!

2) Ambré Spritz

Deze spritz-cocktail wordt gemaakt met de kruidige Noilly Prat Ambré met aroma’s van zwoele rozenknopjes, pittige koriander en verwarmende kardemom en kaneel.Samen met de frisse bubbels krijg je een feestelijke cocktail met verrassend veel smaaklagen.

Ingrediënten:

  • 50 ml Noilly Prat Ambré
  • 80 ml Nicolas Feuillatte Réserve Exclusive Brut champagne
  • 1 zeste van pompelmoes
  • 1 grote ijsbal

Methode:

  1. Doe de ijsbal in een wijnglas en giet hier de twee dranken over. Roer één enkele keer.
  2. Knijp de zeste van pompelmoes uit boven het glas zodat de essentiële oliën vrijkomen.
  3. Garneer de cocktail met de zeste van pompelmoes.

3) 50:50 Martini Cocktail

Een martinicocktail is een verkwikkend passe-partout die altijd op zijn plaats is. Deze cocktail oogt ontzettend stijlvol maar is tegelijkertijd heel makkelijk te maken; een ideaal drankje voor als er gasten komen dus!

Ingrediënten:

  • 50 ml Noilly Prat Original Dry
  • 50 ml Sipsmith Gin (London Dry)
  • 1 citroenzeste of een olijf om te garneren
  • Ijsblokken

Om te serveren: een gekoeld martiniglas voor extra spektakel (je kan het glas koelen door het in de diepvries te zetten of door er even een handvol ijsblokken in te laten rusten.)

Methode:

  1. Giet de vermouth en gin in een mengbeker gevuld met een handvol ijsblokken.
  2. Even goed stirren (roeren) met een barlepel zodat alles goed mengt en ijskoud wordt.
  3. Zeef in een gekoeld martiniglas en serveer met de citroenzeste of een olijfje.

Ons vakmanschap drink je met verstand