Advertorial

Ontdek het geheim van een stralende huid

Samen met Paula's Choice

Op zoek naar een gladde huid met een mooie glow? Dan is het een goed idee om regelmatig te exfoliëren.

Wat is exfoliëren en waarom zou je het doen?

Exfoliëren is een moeilijk woord voor het verwijderen van dode huidcellen. Wanneer je ouder wordt, vertraagt de natuurlijke afschilfering van dode huidcellen. Die stapelen zich op aan het huidoppervlak, waardoor je een vale teint en een ruwere huidtextuur krijgt. Tevens heeft iedereen die kampt met verstopte poriën en de bijhorende onzuiverheden baat bij regelmatig exfoliëren.

Er bestaan twee manieren om dode huidcellen te verwijderen: met een scrub of met een exfoliant. De eerste is een pasta met korrels die de dode huidcellen gaat ‘wegschuren’. Wanneer die korrels te grof zijn, geeft een scrub gemakkelijk irritaties, kan het de huidbarrière beschadigen en mogelijk voor microscheurtjes zorgen. Chemische exfolianten werken op een andere manier. Ze weken verkleefde dode huidschilfers los, ze zijn zachter voor de huid en kunnen tegelijkertijd dieper in de huid doordringen.

Wat is een chemische exfoliant?

Al eens gehoord van fruitzuren? Die bestaan in twee soorten: AHA’s (alfa-hydroxyzuren zoals glycolzuur, melkzuur, appelzuur, wijnsteenzuur en amandelzuur) en BHA’s (Beta-hydroxyzuren, zoals salicylzuur). Beide soorten hebben elk hun voordelen, voor specifieke huidtypes.  

AHA’s zijn geknipt voor normaal tot droge huid. Ze zijn in water oplosbaar en werken op het huidoppervlak, waar ze de hydratatie verbeteren en vlekjes en fijne lijntjes helpen verminderen.

BHA’s zijn aangewezen voor gemengde tot vette huidjes, die snel last hebben van onzuiverheden. Doordat ze dieper doordringen in de poriën én in vet oplosbaar zijn, zuiveren ze verstopte poriën en voorkomen ze puistjes dankzij hun ontstekingsremmende, antibacteriële én kalmerende werking. Ze zijn mild genoeg voor gevoelige huid, die snel rood wordt of last heeft van rosacea.  

Ontdek hier de limited edition Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant tijdens de Black Friday Week

De favoriet van de redactie: Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant

Paula Begoun, voormalig beautyjournaliste en founder van Paula’s Choice, worstelde vroeger met een onzuivere huid. Ze verdiepte zich in ingrediënten en ontdekte het potentieel van salicylzuur (BHA). 23 jaar geleden ontwikkelde ze met de Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant de eerste leave-on exfoliant. Die werd een instant succes, met heel wat prijzen en lovende recensies. Elke zes seconden gaat er ergens in de wereld een exemplaar over de toonbank.

Het fijne is dat dit een milde, maar efficiënte exfoliant is. Zacht genoeg om de huid niet te irriteren, efficiënt genoeg om snel resultaat te zien. Het salicylzuur zuivert de poriën in de diepte, waardoor je op termijn minder puistjes krijgt en je poriën fijner lijken. Het verwijdert dode huidcellen, waardoor de huid gladder wordt en terug gaat stralen. De formule is parfumvrij, bevat geen uitdrogende alcohol, maar wel huidherstellende ingrediënten zoals groene thee.

Hoe gebruik je hem?

De Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant gebruik je altijd op een gereinigde huid, voor je serum of verzorgingscrème. Breng wat aan op een watje en ga over je gelaat, met extra aandacht voor je T-zone (kin, neus en voorhoofd) en vermijd je oogcontouren. Gebruik hem eerst om de andere dag. Reageert je huid goed, dan kun je het tempo opvoeren tot dagelijks gebruik. Gebruik elke ochtend een UV-bescherming met minimaal SPF 30!   

Geniet hier vanaf 19 november tot en met 27 november van 20% Black Friday korting op alle producten van Paula’s Choice. Bestel je voor meer dan €95, dan krijg je tevens een goudkleurige, limited edition Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant cadeau.