3 tips om een goede bucket list te maken

Om je bucket list te maken, moet je zo nauwkeurg mogelijk oplijsten wat je nog graag zou doen in dit leven. "We hebben twee levens, en het tweede begint wanneer we beseffen dat we er maar ééntje hebben". Dus we zetten onze wensen op een rijtje en beginnen onmiddellijk aan ons tweede leven.

Voor je bucket list bepaal je zelf wat jij essentieel vindt. Het is iets voor alle leeftijden: gewoon een stukje papier nemen en schrijven. Je moet wel even de tijd nemen om je diepste verlangens en gevoelens te doorgronden.

Het principe van een bucket list

– Vraag jezelf af wat je wil doen, zien of hebben in dit leven, zonder rekening te houden met de mogelijkheden, tijd, geld,...

– Maak je ultieme lijst. Stel een doel, ook al lijkt het gek, het helpt om te bepalen wat je echt wilt.

Doelen zijn de uitdrukking van je innerlijke verlangens, wat je motiveert in het leven. Een dergelijke lijst heeft ook het voordeel dat je je richt op de praktische zaken.

Kiezen is kennismaken

Ons dagelijkse leven is uiterst complex en divers geworden. De mogelijkheden – om te reizen, te werken, te verkennen – zijn veel groter vandaag, dan vijftig jaar geleden. We hebben altijd een oneindig aantal keuzes. Dit is zowel een luxe als een angst: voor sommigen zijn keuzes maken erg stresserend. Stel daarom duidelijke doelstellingen en ze benoemen kan helpen met het maken van beslissingen. En daarbij leer je jezelf kennen.

Bucket list: iedereen droomt

Wat je op je verlanglijst schrijft, hoeft echt niet spectaculair te zijn. De elementen van je lijst mogen bescheiden zijn.  Het heeft geen nut om je doelen te laten leiden door de maatschappij, de media of uw dierbaren. 

Partner Content

Gesponsorde content