3. Je houdt van chocolade

Het moment waarop ik besef dat de Feeling-redactie een bende knappe koppen bij elkaar is. Want er is een duidelijk verband tussen je breincapaciteit en hoe graag je chocolade eet. Bepaalde stoffen in cacao kunnen je cognitief vermogen een boost geven. Onderzoekers aan de universiteit van Rome hebben onderzoek gevoerd naar hoe chocolade bepaalde hersenfuncties zoals geheugen, aandacht en de snelheid van verwerken, beïnvloedt. En wat bleek? Chocolade eten had een positieve invloed op ze allemaal. De studie toonde aan dat dagelijks kleine hoeveelheden chocolade eten, je cognitieve kwaliteiten over een lange periode een boost geeft. Laat die chocolade maar komen dus!

4. Je stelt steeds uit

Hoewel je jezelf voor je kop kunt slaan omdat je wééral net voor de deadline zit te werken als een zot, betekent het eigenlijk gewoon dat je slim bent. Als je uitstelt, neem je namelij k de tijd om zaken grondig te doen in plaats van snel tot conclusies te springen of de gemakkelijkste oplossing te kiezen. Bovendien stellen slimme mensen uit omdat ze bewust kiezen aan welke taken ze tijd besteden en welke opdrachten gerust even kunnen wachten. Uitstelgedrag is dus niet die boze, grote tijdverspiller zoals wel eens gedacht wordt. Dagdromen en droedelen zijn trouwens ook tekens van intelligentie.

5. Je bent een nieuwsgierig aagje

Meer leren, betekent slimmer worden. Graag veel willen weten is dus iets wat slimme mensen doen. Een studie gepubliceerd in The Journal of Individual Differences, wees uit dat mensen met een hoger IQ nieuwsgierig zijn en meer openstaan voor dingen. Intelligente mensen zijn niet alleen nieuwsgierig naar de koetjes en kalfjes, maar ook naar de ‘grote vragen’, ze houden van filosoferen.

1 2
bekijk op één pagina

Meer artikels over psycho & relatie: