5 redenen waarom het heerlijk is dat die collega’s ook je vriendinnen zijn

Je spendeert er vaak meer uren mee dan met je partner en deelt regelmatig je zorgen of klachten. Heerlijk toch, die collega. En hoewel je misschien denkt dat té close zijn geen goed idee is, zijn hier 5 redenen waarom die vriendschap wél een goed idee is.

1. Je hebt een luisterend oor

Een niet zo positief evaluatiegesprek, ruzie met je partner of gewoon een baaldag... Je goede collega’s staan altijd klaar om naar je te luisteren. En even je hart luchten op de werkvloer kan écht deugd doen.

2. Jullie zijn creatiever

Door samen te werken met vrienden komen creatievere ideeën naar boven. Voor een goed potje creatief brainstormen is namelijk een onbelemmerde uitwisseling van inzichten en een bereidheid om elkaar te helpen nodig. Logisch toch, als iedereen voor zichzelf denkt en eigen motieven heeft, werk je elkaar tegen.

3. Je bent meer betrokken

Uit onderzoek blijkt dat werknemers die sociaal zijn naar hun collega’s toe, 10 keer meer betrokken zijn bij hun werk. Een extra excuus om op vrijdagavond samen een aperitiefje te doen.

4. Je hebt meer kans op een promotie

Bovendien blijkt uit onderzoek dat 40% van de werknemers die vrienden hebben op het werk, meer kans hebben op een promotie dan anderen.

5. Je krijgt betere feedback

Vriendinnen gunnen je iets en durven al sneller eerlijker zijn. Bovendien ben je minder bang dat je dom overkomt, en durf je daarom vragen stellen. En dat komt je werk natuurlijk alleen maar ten goede.

Tips voor een goede band met je collega’s:

  • Besteed tijd aan je collega’s, luister naar ze als ze met iets zitten.
  • Wees oprecht geïnteresseerd in wat je collega vertelt.
  • Wees oprecht. Wil je je collega iets vertellen? Doe het dan, ga niet roddelen, maar speel open kaart.
  • Gun elkaar écht goede dingen. Het groene monster is ook op de werkvloer erg gevaarlijk en kan spanningen veroorzaken. Echte vriendinnen gunnen elkaar het licht in de ogen, goede collega’s ook.
  • Maak eens een complimentje. Je zult merken hoeveel wonderen het doet.
  • Humor is belangrijk op de werkvloer. Lach samen en jullie band wordt er enkel beter op.
  • Beperk je communicatie via mail, spreek liever face to face.
  • Ga samen eten, of doe andere dingen samen. Ze kunnen je band alleen maar versterken.

Meer tips voor op de werkvloer:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content