5 tips om deze Blue Monday positief door te komen

Lise Milbou
Lise Milbou Lifestylejournalist

Wie zich vandaag wat sip en energieloos voelt, is niet alleen. Blue Monday heet het fenomeen, en het betekent: de zwaarste maandag van het jaar. De derde maandag van januari zou de meest deprimerende dag van het jaar zijn, hoog tijd om daar iets aan te doen!

 

Waarom deze maandag zo verschrikkelijk is? Je start aan een nieuwe werkweek, de eindejaarsfestiviteiten zijn definitief gedaan én je moet nog enoooorm lang wachten op je volgende vakantie. Maar dankzij deze 5 tips maak je jouw Blue Monday net dat tikje leuker.

1. Boek nu!

In januari kan je vaak goedkope vliegtickets op de kop tikken. Boek dus nù je reis naar de zon en begin alvast te dromen en plannen. (Inspiratie nodig? Klik hier om te ontdekken wat de 10 meest populaire bestemmingen van 2022 zijn.)

2. Make-over

Neem vandaag ergens wat tijd om je huis gezelliger te maken. Shop (online) extra kussens bij elkaar (de leukste exemplaren van het moment vind je hier) of begin een grotere renovatie te plannen. In dit artikel lees je hoe je een warm en doorleefd interieur creëert, en als je hier klikt, krijg je 10 slimme verbouwtips van ‘Blind Gekocht’-architect Bart Appeltans. Zo heb je een leuke bezigheid voor ’s avonds waarvan je de volgende dagen, weken, maanden héérlijk kan genieten.

3. Move!

Je voelt ‘m komen maar het is gewoon waar: sport! Dé beste remedie tegen een dipje is nog altijd beweging. Het geeft je gelukshormoon een kleine boost als je jezelf wat sip voelt. Is het lang geleden dat je gesport hebt? Lees hier hoe je start met sporten als je écht geen conditie hebt.

4. Slaap zacht

Kruip op tijd in je bed. Sluit de dag af met een goeie film en een lekker warm drankje (probeer dit drankje met lavendel eens, het bezorgt je een goede nachtrust). Zo zorg je ervoor dat je voldoende uitgerust bent om de rest van de week fit verder te zetten. Meer tips om beter te slapen vind je in dit interview met slaapexpert Elke Smolders.

5. Be positive

Als je vriendelijk bent tegen je buren, familie, collega’s,... een babbeltje slaat, eens een gezamenlijke koffiepauze houdt of ’s middags een wandeling doet, geef én krijg je positieve energie. Goed voor de sfeer en je gezondheid!

Nog meer leuke ideeën om je dag wat vrolijker te maken:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content