5 tips om (terug) dichter naar elkaar toe te groeien

Jullie zien elkaar graag, maar af en toe lijkt alles zo vanzelfsprekend, en doen jullie minder moeite dan in het begin. Herkenbaar?  Dankzij deze 5 tips groei je terug dichter naar elkaar toe.

1. Maak écht tijd voor elkaar

En dan bedoelen we niet dat samen voor de televisie hangen. Maar écht tijd maken om te praten en leuke dingen te doen. Zet de televisie uit en maak een ontspannende wandeling, kook samen en vertel over jullie dag of nog beter, plan een reis om er samen even helemaal tussenuit te zijn. Iets met jullie tweetjes doen en tijd investeren in elkaar komt jullie relatie alleen maar ten goede. Geen tijd voor een reis? Hier vind je 5 tips om het vakantiegevoel thuis te creëren.

2. Praat met elkaar

Goede communicatie is essentieel voor je relatie. Praat met elkaar, zeg elkaar wat je belangrijk vindt en waar je je goed of minder goed bij voelt. Ook belangrijk, geef elkaar regelmatig een complimentje. Het is goed voor het zelfvertrouwen en een mooie manier om te laten zien dat je elkaar graag ziet. Meer tips nodig om je zelfvertrouwen te boosten? Die vind je hier.

3. Wees niet afhankelijk

Net zoals je tijd moet maken voor elkaar, is het even belangrijk ook je eigen leven te blijven leiden. Spreek eens af met vriendinnen, doe iets voor jezelf of trek er eens alleen een weekendje op uit. Door even niet bij elkaar te zijn, merk je hoe hard je elkaar mist. Bovendien is afhankelijk zijn echt niet aantrekkelijk. En goede vriendschap is een verrijking voor je leven, hier vind je 10 redenen waarom je beste vriendin je leven verbetert.

4. Vrij met elkaar

Vrijen is een goede manier om (terug) dichter naar elkaar toe te groeien. Het voelt niet alleen goed, het is gezond en het maakt dat jullie letterlijk verbonden zijn met elkaar. Nog meer excuses nodig? Dit gebeurt er met je lichaam als je een tijdje geen seks hebt.

5. Doe eens zot

Zorg dat jullie relatie speels en leuk blijft. Doe daarom eens zot, plan dingen die jullie nog nooit samen gedaan hebben, ga naar onbekende plekjes of probeer iets volledig nieuws uit. Door samen gek te doen, voel je die vlinders weer. Hier lees je nog 9 tips van experten voor een goede relatie.

Meer over relaties:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content