De 7 meest voorkomende redenen voor minder zin in seks

Is je zin in seks de laatste tijd afgenomen? Dat is helemaal niet zo vreemd. Ons libido verandert regelmatig. Dit zijn de meest voorkomende redenen voor minder zin in seks.

Is de spanning een beetje afgenomen? Daar kun je gelukkig dankzij eenvoudige tips iets aan doen. Maar natuurlijk wil je graag de oorzaak weten. Dit zijn de meest voorkomende redenen.

1. Hormonale redenen

Recent onderzoek wees uit dat anticonceptiemiddelen zoals de pil een invloed kunnen hebben op je libido. Ook borstvoeding, de menopauze of andere hormonale veranderingen kunnen je zin in seks doen afnemen. Overweeg anticonceptiemiddelen zonder hormonen of praat met je huisarts over mogelijke oplossingen.

2. Stress en vermoeidheid

Stress en vermoeidheid kunnen een negatieve invloed hebben op je seksleven. Misschien heb je wel stress zonder dat je het weet? Kruip vroeg onder de wol en stop met piekeren. Hier lees je dé tips om ermee te stoppen.

3. Relatieproblemen

Relatieproblemen gaan vaak gepaard met minder zin. Willen je jullie seksleven terug op de rails krijgen, praat je problemen dan uit. Iedereen krijgt overigens wel eens te maken met problemen. Het is belangrijk te blijven communiceren en te luisteren naar elkaar. Dit zijn de meest genegeerde problemen volgens therapeuten.

4. Een negatief zelfbeeld

Ook een negatief zelfbeeld kan een rem zetten op je seksleven. Het is belangrijk jezelf te accepteren. Dat geldt ook voor je partner. Geef elkaar regelmatig een compliment en laat zien dat je elkaar écht graag ziet. Tips om je zelfbeeld te verbeteren vind je hier.

5. Kids

Je ziet je kinderen natuurlijk doodgraag. Maar het gebeurt regelmatig dat het libido afneemt. Het is drukker, je bent vermoeid en alle aandacht gaat nu naar de kids. Probeer écht tijd te blijven nemen voor elkaar, plan eens een date en breng de kinderen eens naar een oppas.

6. Medische redenen

Uiteraard zijn er ook heel wat medische redenen waarom je goesting vermindert. Erectiestoornissen, een chronische ziekte of pijn bij het vrijen zijn maar enkele voorbeelden van medische redenen. Praat erover met elkaar en ga langs bij je huisarts voor mogelijke oplossingen.

7. Andere wensen

Andere wensen of seksuele fantasieën kunnen leiden tot de sleur en minder zin in seks. Blijf dus zeker met elkaar praten over wat je wel en niet lekker vindt. Bovendien kunnen kleine dingen helpen: probeer eens een nieuw standje, kijk samen naar een pornofilm of probeer eens iets nieuws, zoals deze tantrische seks voor beginners.

Meer over seks & relaties:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content