7 signalen dat je risico loopt op een seksloos huwelijk

Het wordt zelden besproken, maar seksloze huwelijken komen vaker voor dan je denkt. Uit onderzoek blijkt dat zo’n 15% van de getrouwde koppels een jaar lang geen seks had. Uit een onderzoek van vorig jaar, gevoerd door het Nederlandse Psychologies Magazine, bleek dat zo’n 33% een seksloze periode heeft van minstens drie maanden. Op zich geen reden tot paniek, al gaf in datzelfde onderzoek slechts 8% van de mannen en 16% van de vrouwen aan seks onbelangrijk te vinden. Een dipje in de slaapkamer? Deze zeven signalen geven aan dat het tijd is voor actie.

Huffington Post vroeg aan experten welke dingen alarmbellen doen afgaan.

1. Je bent eerder huisgenoten dan liefdespartners

“We onderschatten het belang van fysieke aantrekkingskracht in langdurige relaties. In het begin doen partners veel moeite voor elkaar, ze kleden zich op en doen hun best. Als je eerder huisgenoten bent en in je comfortabele flodderkleren, door het huis flaneert, wil dat zeggen dat je je op je gemak voelt bij elkaar. Maar het kan ook zorgen dat de fysieke aantrekkingskracht vermindert.” Tip: ga samen op date en maak je mooi voor elkaar. Neem ens een lange douche of bad samen, trek iets aan waarin je je sexy voelt. Zelfs als jullie gewoon thuisblijven, doe moeite! (Shannon Chavez)

2. Je kunt niet goed praten over seks

“Open conversaties over seks zijn belangrijk voor een gezond seksleven. Praat samen over wat je lekker vindt.” Tip: start het gesprek, bespreek wat jullie fantasieën zijn. (Vannesa Marin)

3. Je steekt al je tijd en energie in de kinderen

“Natuurlijk steek je als ouder veel tijd, energie en liefde in je kindje, maar het is belangrijk ook voor jezelf én je partner te blijven zorgen. Heel wat ouders hebben het moeilijk na de geboorte van een kind, bovendien gaan ze zelden op date omdat ze bang zijn hun kind achter te laten of uit financiële overwegingen.” Tip: ga samen op date en daag elkaar uit niet over de kinderen te praten. Daarna kunnen jullie vrijen terwijl de kinderen slapen. (Sari Cooper)

4. Je stopt met flirten

“De eerste momenten in een relatie zijn heerlijk, jullie flirten erop los en verwennen elkaar op allerlei manieren. Als je het gevoel krigjt dat je partner eerder je beste vriend is tegen wie je kunt roddelen en klagen over het werk, is het tijd om terug wat spanning te creëren.” Tip: verleid elkaar, maak oogcontact, dans in de woonkamer... Kortom: flirt terug met je partner. (Shannon Chavez)

5. Je raakt elkaar amper aan

“Misschien heb je al even geen seks, dat hoeft niet altijd een probleem te zijn. Merk je dat je ook buiten de slaapkamer elkaar amper aanraakt, dan is het tijd om actie te ondernemen.” Tip: geef elkaar vaker een knuffel, kus elkaar altijd wanneer jullie elkaar zien of afscheid nemen en neem vaker elkaars hand vast. (Tammy Nelson)

6. Je planning zit bomvol verplichtingen

Je hebt veel ambitie op het werk, wilt een druk sociaal leven en maakt graag tijd voor sport. “Als je hard wordt opgeslorpt door het werk en altijd  bereikbaar bent via mail, telefoon of sms, is er weinig ruimte voor plezier en intimiteit.” Tip: maak tijd voor elkaar, plan seks in wanneer je geen tijd hebt. (Sari Cooper)

7. Je hebt onrealistische verwachtingen over seks

“Focus niet op je orgasme of hoe seks in je hoofd hoort te zijn, maar wel op het moment zelf en wat je voelt. Door je partner en jezelf doelen op te leggen, krijg je onrealistische verwachtingen, word je ongelukkiger en heb je minder zin in seks.” Tip: geniet gewoon van elkaar en laat doelen over standjes, orgasmes of frequentie achterwege. Geniet ervan!  (Shannon Chavez)

Meer over seks & relaties:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content