7 signalen die kunnen wijzen op een nakende echtscheiding

‘I will always love you’, zong Whitney Houston in 1992 alweer, terwijl ze afscheid nam van haar bodyguard. Afscheid nemen is pijnlijk, maar zo’n 1 op 3 huwelijken strandt in België. Loop jij risico? Deze signalen zouden wel eens kunnen wijzen op een nakende echtscheiding.

Wie kan een nakende ruzie beter herkennen dan een echtscheidingsadvocaat? Huffington Post vroeg aan hen dé signalen van een huwelijk dat op de klippen loopt.

1. Koude oorlog

“Zo nu en dan eens ruzie maken is goed voor je relatie. Maar hebben jullie vaak ruzie en eindigt dit regelmatig in ijzige blikken en geen communicatie? Dan zou dat wel eens kunnen wijzen op langetermijnproblemen.” Tip: laat frustraties niet opstapelen, maar vertel altijd wat je denkt. En praat iedere ruzie achteraf rustig uit. Blijven communiceren is de sleutel tot succes. Meer tips van experten voor een goede relatie vind je hier.

2. Geen seks

“Ja, je kunt een tijdje zonder seks als koppel. Maar het is een natuurlijke basisbehoefte, die toch zeker zo en dan vervult dient te worden. Ik kom regelmatig cliënten tegen die zeggen dat ze al jaren de lakens niet meer delen.” Tip: heeft je seksleven momenteel een klein dipje? Hier vind je 5 tips om de spanning terug te doen oplaaien.

3. Té verschillend

“Tegenpolen trekken elkaar aan. Maar té verschillend zijn is niet goed voor je relatie op lange termijn. Hou jij bijvoorbeeld van feesten tot in de vroege uurtjes, maar is je partner iemand die graag een bad neemt en dan onder een dekentje een boek wilt lezen, dan bestaat de kans dat jullie relatie niet overleeft.” Tip: Probeer regelmatig samen iets te doen waar jullie allebei van houden. Boek bijvoorbeeld samen een tripje. Ga je naar Amsterdam? Lees dan zeker deze tips.

4. Carrière voorop

“Je carrière is belangrijk. Maar je carrière voor alles – en dus ook je relatie – zetten, kan een probleem vormen. Zelfs de sterkste relaties kunnen op termijn lijden onder té veel ambitie.” Tip: Neem naast je werk ook altijd tijd voor elkaar. Te lang werken is trouwens niet goed. Lees hier wat iedere dag té lang werken doet met je gezondheid.

5. Leugens over uitgaven

Als je dat ene paar schoenen in de solden eindelijk kunt kopen, maar het valt toch nog duur uit, kun je daar maar beter eerlijk over zijn. “Ook al heb je aparte rekeningen, toch is het belangrijk om transparant te zijn over je spaar- en spendeergewoonten. Want samen investeren in een woning of kinderen opvoeden, betekent dat jullie op dezelfde lijn moeten zitten. Als doelen niet bereikt worden kan dit voor de nodige frustraties zorgen.” Tip: bespreek grote aankopen met elkaar en houd elkaar op de hoogte. Zo voorkom je dat geld tussen jullie in komt te staan. Hier lees je 6 andere problemen waar koppels mee te maken kunnen krijgen.

6. Nooit ruziën

Eens goed ruzie maken, nog niet zo slecht, zo blijkt. “Veel koppels vermijden vervelende gesprekken of problemen gewoon. Maar dat is geen goed idee. Je partner is je beste vriend, geliefde en vertrouwenspersoon. Je moet dus alles kunnen zeggen tegen hem. Bovendien moet je omgekeerd ook zelf kritiek en commentaar kunnen verdragen. En dat kan al eens leiden tot een ruzie.” Tip: Zeg altijd eerlijk wat je denkt, en onthoud dat ruzie zo en dan zeker moet kunnen. Zolang jullie het maar bijleggen uiteraard. Deze beelden tonen gelukkig dat échte liefde nog bestaat.

7. Elkaar afbreken

“Met de ogen rollen, kleineren of minachtend doen tegen elkaar zijn niet goed voor je huwelijk. Iedereen is verschillend. Goede koppels vinden elkaars verschillen niet stom of fout, maar respecteren ze.” Tip: zelf zijn we niet perfect, accepteer dus ook dat je partner niet perfect is, en nooit aan al jouw verwachtingen kan voldoen.

Meer over relaties & seks:

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content