7 slaapkamergewoontes die je huwelijk kunnen redden

Maak van deze dingen een gewoonte en de spanning laait in no time op. 

In een langere relatie komt het heel vaak voor, een kleine sleur. Naast communicatie is ook een goede relatie tussen de lakens heel belangrijk. Deze tips zorgen de vonken er terug van af vliegen. 

1. Praat over seks

Dan hebben we het niet alleen over dirty talk tijdens de seks, maar ook ervoor, erna of op een ander moment. Vertel wat je fantasieën zijn, laat weten wat je lekker vindt, en wees vooral heel eerlijk

2. Ban je smartphone uit de slaapkamer

Nog even je mails checken, even Facebook bekijken en bijbabbelen in je Whatsapp-groep. Doe dit niet in de slaapkamer. Dit is het plekje van jullie twee, een smartphone leidt alleen maar af. Je smartphone is trouwens niet alleen ongezond voor je seksleven. Deze inspirerende foto's tonen hoe verslaafd we zijn aan onze smartphone.

3. Ga op hetzelfde moment naar boven

TV of internet zijn vaak excuses om niet op hetzelfde moment naar de slaapkamer te gaan. Probeer dit toch te doen. Zelfs als je geen seks hebt, is dit het perfecte moment om over je dag te vertellen, en om te knuffelen en kussen. Ook andere gewoontes ban je best voor een sprankelend seksleven. Hier ontdek je 7 dingen waar je best onmiddellijk mee stopt.

4. Leg je kinderen in hun eigen bedje

Ben jij een ouder? Dan geniet jij ongetwijfeld van je kleine spruit. Toch is het belangrijk om de kinderen in hun eigen bedje te steken. Het komt jullie seksleven ten goede en is ook belangrijk voor de kinderen, ze leren op jonge leeftijd grenzen kennen en weten dat hun ouders soms een momentje voor hun twee nodig hebben. 

5. Werk samen aan een ritueel voor voor het slapen gaan

Creër voor jullie tweetjes een ritueel dat jullie uitvoeren voor jullie gaan slapen. Neem tijd om even tot rust te komen. Neem samen een bad, nestel jullie op de zetel met een glas wijn of maak een wandeling. Samen heerlijk zen zijn zal jullie libido zeker ten goede komen. Graag meer tips? Hier vind je er 7 om samen jullie libido te verhogen.

6. Zie het bed als jullie speciale plekje

Het bed is jullie gezamenlijke plekje. Draag er dus ook zorg voor. Richt het mooi in, ververs regelmatig je lakens en laat geen kleren of andere rommel rondslingeren op het bed. Is jullie slaapkamer aan een opknapbeurt toe? Misschien vind je hier wel inspiratie.

7. Fantaseer samen over seks

Gebruik je fantasie om meer zin te krijgen. Een vorige sekspartij, iets nieuws waar je al lang over droomt... En bespreek dit samen. Nog beter, probeer het samen uit. Dat seks heel gezond is, wist je natuurlijk al. Maar ken je al deze redenen al?

Lees ook: 

5 x tantrische seks voor beginners

Een betere relatie: luister samen muziek

Video: is smaak hét recept van de liefde?

Partner Content

Gesponsorde content