Apart slapen zou net goed zijn voor jullie relatie

Lise Milbou
Lise Milbou Lifestylejournalist

Niets leuker dan heerlijk dicht tegen je lief aankruipen om samen lekker in slaap te dommelen. Vooral tijdens de wintermaanden kan je die extra warmte wel gebruiken. Toch zijn er ook nadelen aan samen slapen. Het ‘deken-getrek’, luide gesnurk en stomende vrijpartijen kunnen er al eens voor zorgen dat je een tekort aan slaap opbouwt. Met alle gevolgen van dien...

1 op 4 slaapt apart

Wetenschappers raden aan om af en toe eens apart te slapen. Uit onderzoek blijkt immers dat een verstoorde nachtrust je humeur écht niet ten goede komt, waardoor je overdag nogal prikkelbaar kan zijn met ruzies als resultaat.

De National Sleep Foundation onderzocht de slaapgewoontes van Amerikaanse koppels en kwam erachter dat om die reden maar liefst één op de vier koppels niet samen slaapt. Apart de nacht doorbrengen hoeft dus helemaal niet te betekenen dat er een haar in de boter zit, integendeel. Om gelukkig te zijn als koppel, heb je jouw slaap gewoon écht nodig.

Heel wat voordelen

Dr. Neil Klein werkt als arts bij de American Sleep Association en bevestigt dat het absoluut geen slecht idee is. “Gescheiden slapen is misschien niet erg romantisch, maar het brengt wel veel voordelen met zich mee. Vooral als één van de twee een verstoord slaapritme heeft,” aldus Klein.

Als jouw partner dus graag met de (veel te hete!) verwarming aan slaapt of weeral eens ’s ochtends om 5 uur uit z’n bed moet, is er dus maar één effectieve oplossing: hem af en toe eens richting sofa sturen! Beregoed voor jullie relatie ;-).

Meer relatie-tips

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content