Arianne (37) nam ontslag: “Van job veranderen was de beste beslissing uit mijn leven”

Jaloerse collega’seen onredelijke baas, urenlange files of vervelende klanten: soms werkt je werk gewoon niet meer. En dan hou je maar beter de eer aan jezelf. Toen Arianne (37) na twee weken zomervakantie onmiddellijk door haar overste werd afgeblaft, maakte ze de klik: zo zou ze niet langer behandeld worden.

Arianne: “Ik was al langer ongelukkig op mijn vorige job. De bazen waren nooit vriendelijk en behandelden mij niet correct. Ik mocht geen opleiding volgen of iets bijleren, uit angst dat ik meer zou kunnen of weten dan hen. Maar toch bleef ik. Er waren namelijk wel wat voordelen: ik kon met de fiets gaan werken, woonde vlakbij en had mooie uren. Zeker met twee kleine kinderen zijn dat belangrijke factoren.

Maar na twee weken zomervakantie heb ik wel de klik gemaakt. Ik ging op maandag terug aan het werk, nog geen tien minuten later kwam een van de bazen binnen en begon me onmiddellijk af te blaffen. Geen ‘goedemorgen’, geen ‘hoe was je verlof’. Ik ben opgestaan en heb voor mezelf de beslissing genomen dat ik zo niet langer behandeld wenste te worden.

“Veranderen van job was de beste beslissing uit mijn leven: ik word behandeld als een volwaardig persoon, met een eigen mening, eigen capaciteiten en met een marktconform loon”

Twee dagen later had ik al een sollicitatie bij een ander bedrijf en vier maanden later mocht ik er beginnen. Helaas moest ik mijn volledige opzegperiode uitdoen. Dat verliep niet zonder stress: ik werd uitgemaakt voor leugenaar en bedrieger. Ze hebben zelfs geprobeerd om me zwart te maken bij mijn huidige werkgever.

Maar toch was veranderen van job de beste beslissing uit mijn leven. Ik werk hier nu bijna vier jaar en heb nog geen seconde spijt gehad. Ik word behandeld als een volwaardig persoon, met een eigen mening, eigen capaciteiten en verantwoordelijkheden. En ook niet onbelangrijk: met een marktconform loon.”

Meer over werk:

Tekst: Evelien Rutten. Openingsbeeld: Getty Images. 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content