Uit recent Amerikaans onderzoek blijkt dat heel wat vrouwen weleens een orgasme durven faken. Bovendien blijkt ook nog eens dat mannen het vaak niet eens doorhebben. Werk aan de winkel?

Amerikaanse wetenschappers van de Brigham Young University onderzochten het seksleven van 1.683 getrouwde koppels tussen 18 en 36 jaar. Wat bleek? In tegenstelling tot 87% van de mannen, geeft slechts 49% van de vrouwen aan klaar te komen, geen drama natuurlijk. Wel hallucinant: 43% van de mannen schat verkeerd in of hun vrouw klaarkomt. Vrouwen faken dus regelmatig een hoogtepunt en mannen overschatten hun eigen prestaties.

“In plaats van faken zouden vrouwen beter goed leren communiceren met hun partner”

Liever communiceren

Daarnaast werd ook de seksuele tevredenheid onderzocht. “Er is ook bij vrouwen een verband tussen de frequentie van orgasmes en seksuele tevredenheid. Vrouwen zouden dus liever stoppen met faken en beter communiceren met hun partner. Als je aan het begin van de relatie niet duidelijk maakt wat je lekker vindt en waar het schort, los je het probleem niet op en stapelen de frustraties zich op”. Moeilijk? Probeer dan deze sandwichmethode eens. 

Meer over seks & relaties: